Det blev ingen sista hemmaseger

Det blev ingen sista hemmaseger

Örebro repade sig väldigt bra från förlusten igår och såg väldigt starka ut i de två första perioderna. Det var hyfsat jämnt spelmässigt, men Örebro kändes ändå snäppet vassare. De ledde också med 2-0 efter 40 spelade minuter och det kändes ganska rättvist. Gustaf Franzén rakade in en retur för att göra sitt första mål för säsongen och Libor Hudacek högg också på en retur i powerplay för att göra 2-0.

Örebro gjorde mycket bra i matchen, men Växjö lyckades ändå skapa ett antal farligheter. Julius Hudacek var dock på alerten och knep allt fram till mitten av tredje perioden när Växjö lyckades göra inte bara ett utan två snabba mål. Det första kom i powerplay, och det skulle tyvärr vara det som fäller Örebro denna kväll: utvisningarna.

Det duger inte att avsluta matchen som Örebro gjorde idag. Man får inte dra på sig så många utvisningar och absolut inte göra det i offensiv zon. Nu är säsongen nästan över, men onödiga utvisningar är något laget dragits med genom säsongen och jag hoppas att Sundblad kan drilla lite mer disciplin i killarna så vi slipper detta nästa säsong.

Det blev sedan förlust i förlängningen efter att Örebro avslutat matchen i numerärt underläge med två man mindre.

Örebro har utan tvekan en högstanivå som håller bra SHL-klass. Tyvärr så är lägstanivån för låg och det är största anledningen till att de ligger där de gör. Oavsett, Örebro är klara för SHL 2017/18 och vi kan se fram emot ett antal förlängningar av nuvarande spelare, men också ett par som får lämna. Mer om det senare.

Snyggt av spelarna att tacka av klacken ordentligt. Fjorton-tre som för övrigt stod för en storartad insats ikväll och de kan verkligen se tillbaka på säsongen som varit och vara stolta över det som de gjort. Det har trots motgångarna varit bra stämning i arenan och ställningstagandet vid situationsrummets allvarliga misstag var starkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *