Inför dubbelmötet med Växjö

Inför dubbelmötet med Växjö

Det blev seger för Rögle igår och därmed behöver Örebro bara spela in två poäng på fyra matcher för att säkra SHL-kontraktet helt och hållet. Nu väntar ett dubbelmöte med serieledarna Växjö. Laget som Örebro hade en helt underbart underhållande kvartsfinalserie mot för två år sedan.

Sedan dess har Örebro tappat det mesta av sitt spel medan Växjö etablerat sig som ett av Sveriges bästa hockeylag. Medans Örebro stått för väldigt svaga värvningar har Växjö lyckats väldigt bra med sina. Det finns en otrolig skillnad i hur de olika lagens nya spelare presterat.

Just nu verkar dock flera ledande spelare i Växjö inte komma upp i nivå om man ska lita på Växjö-fansen, och det gör jag, men de har ett sådant djup och sådan bredd att de kan fortfarande utmana de flesta lag i serien, inklusive Örebro. Växjö har även småskavanker på diverse spelare medan Örebro dras med samma långtida skador som innan.

Nu hoppas jag att de rödvita kan upprepa insatsen mot Malmö senast och bygga på den. Det var ett helt annat lag på isen än de 5-6 matcherna innan som de förlorade. Nu utgick Peter Andersson, men med Viktor Ekbom tillbaka kan laget fortfarande ställa upp med 7 backar. Man kommer att fylla på med en juniorback ändå för att få bredden.

I övrigt misstänker jag att kedjorna kommer se ut som innan, eller väldigt likt i alla fall. Även om alla kedjor inte fungerade klockrent var spelet som helhet var ändå mycket bättre. Det är lite synd att Lucas Lessio hamnar så långt ner i kedjorna, men han är så osynkroniserad med övriga spelare att det kanske är bäst så? Det man brukar komma ihåg är hans individuella prestationer oavsett.

Låt oss hoppas på en underhållande match och att Örebro kan säkra kontraktet. Straffseger fungerar alldeles utmärkt för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *