Det studsade emot i Växjö

Det studsade emot i Växjö

Det var inte riktigt meningen Örebro skulle vinna idag. Örebro gör en rent av ganska bra match nere i Växjö, men det är två studsar på slutet som avgör allt och när man inte har den turen med sig då är det svårt att vinna mot ett så bra lag som Växjö.

Den första perioden är jämn och Örebro hade ledningen in i den andra efter att Mathis Bromé slagit in pucken efter bra förarbete av Milton Oscarsson.

Det fanns några riktigt bra farligheter för båda lagen, men det är långt mellan dem när man möter Växjö. De spelar med stort tålamod och ser till att hålla avstånd hela tiden.

Den andra perioden släpper Örebro på trycket och då får Växjö chansen att snurra och skapa mer samtidigt som Örebro inte riktigt lyckas bita sig fast på samma sätt som de gjorde i första. Att Växjö vänt på det och leder med 2-1 inför den sista perioden är inte mycket att säga om. Det är nog här man egentligen förlorar matchen.

Den tredje perioden så spelar Växjö av matchen, eller försökte i alla fall. Rasmus Rissanen gör en snygg sidledsfint på offensiv blå och lägger en hård puck på mål som Milton Oscarsson styr in fint. Örebro hade kvitterat lite plötsligt, men det skulle inte räcka.

Växjö fortsätter spela säkert och håller hårt i pucken. De lyckas göra två mål till på puckar som studsar precis rätt för dem och man kan bara sucka åt det. Växjö vinner rättvist, men det är svårt att inte känna att det var lite snopet hur det ändå skedde.

Nu väntar Frölunda hemma i ett slutsålt Behrn Arena på lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *