Gustav Backström blir Örebro trogen fyra år till

Gustav Backström blir Örebro trogen fyra år till

Örebro Hockey har visat på sistone att de inte varit rädda för att knyta till sig spelare över längre tid. Mathias Bromé och Glenn Gustafsson är de kanske mest utmärkande exemplen på det och nu ansluter Gustav Backström till den skaran när han skriver på för fyra år till.

Backström som hade en tuff föregående säsong på grund av en jobbig skada har kommit tillbaka tidigare än väntat och har både kommit tillbaka tidigare och förpassat Linus Arnesson till en obekväm position på läktaren, och producerat bra med poäng dessutom.

Örebro har en av SHL:s bästa backsidor och även om Backström kanske inte sticker ut, är han en väldigt pålitlig spelare att ha och fungerar bra som ett komplement till andra, mer offensiva backar. Han och Filip Berglund är nog ett av SHL:s bästa backpar i boxplay, och deras insats i 3v5 mot Linköping var mästerlig.

Vi vet också att han fått ta ett allt större ansvar med att slussa in nya spelare i truppen och hans A på bröstet är svårt att ifrågasätta. Det känns som en ganska självklar förlängning att göra och nu har Niklas Eriksson säkrat upp en viktig stommespelare för framtiden.

Uppdaterad med citat nedan:

– Först och främst är vi väldigt glada över att kunna skriva ett längre avtal med Backis. För oss är det viktigt att fortsätta arbeta med kontinuitet och Backis är en spelare som har varit med på hela den här resan som vi har gjort som klubb. Vi gillar verkligen det vi har sett från Backis under inledningen av säsongen och med sitt pålitliga samt uppoffrande spel vet vi vad vi får från honom varje dag. Vi tycker också att Backis har vuxit i sin ledarroll och vi ser verkligen fram emot att fortsätta den här resan tillsammans med honom, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Eriksson.

– Otroligt skönt att det är klart. Till sist blev det ett enkelt beslut för mig och familjen att stanna kvar. Jag har varit här länge nu och det har hänt väldigt mycket i klubben då man har flyttat fram positionerna rejält. Vi har något bra på gång som jag vill verkligen vara med på den här resan. Jag känner att jag har utvecklats tillsammans med klubben och jag ser fram emot att fortsätta göra det, säger Gustav Backström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *