Dominik Furch till Örebro?

Dominik Furch till Örebro?

Att Örebro Hockey står helt utan målvakter just nu är det knappast någon som missat. Man har försökt värva både Marcus Högberg och Jhonas Enroth, men båda dessa kommer att ha kontraktsförslag från andra ligor som helt enkelt inte går att matcha för en SHL-klubb. Nu skriver SvenskaFans att Dominik Furch ska vara på Örebros radar.

Den tjeckiske målvakten har spenderat senaste säsongerna i KHL och Avangard Omsk och Severstal Cherepovets. Han har även varit bosatt i landslaget under de senaste åren där han måhända presterat lite varierat. I KHL däremot har han visat upp riktigt trevliga siffror med räddningsprocenter (93,3% 92,6%, 92,7%) och spelat många matcher för sitt lag. Den sista säsongen i Severstal Cherepovets var aningen svagare än de två innan och det kanske är därför han och klubben går skilda vägar.

Sett till vad han presterat under de senaste säsongerna och att han bara är 28 år gammal (rena junioren i målvaktstermer) är Furchs en mycket intressant värvning av hög kaliber. Vi får se om det är han eller Joonas Rask som visar sig vara det påskägg som Örebro Hockey hintat om på Twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *