Joonas Rask klar för två år

Joonas Rask klar för två år

Örebro Hockey lovade en påskkaramell och en påskkaramell levererade dem. Det fanns två namn som cirkulerade redan innan, Joonas Rask och Dominik Furch, och det blev alltså den förstnämnda. Rask ryktades även vara på väg till Brynäs. Något sportchefen Andreas Dackell förnekade i efterhand. Oavsett känns detta som ett bra namn för Örebro.

Han är en bra tvåvägsspelare med ett fint målsinne och bra skridskoåkning. Han är dessutom bra i boxplayspelet. Hans svaghet är det fysiska spelet, men klarar han av att göra 38 poäng i Liiga som spelar med mindre is borde han kunna briljera än mer på SHL-is. Man vågar i alla fall hoppas det. Jag är mer än nöjd med detta namn. Han är en spetsvärvning helt enkelt.

– Det känns väldigt kul att Joonas väljer att komma till oss. I Joonas får vi en spelare med en fin skridskoåkning och goda ledaregenskaper. Joonas är en spelare som tävlar varje dag och gör allt för att laget ska vinna. Det ska bli spännande att följa Joonas framfart hos oss, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *