Dråplig förlust mot Djurgården [Uppdaterad]

Dråplig förlust mot Djurgården [Uppdaterad]

Det var en ohyggligt jämn match som tyvärr kom att avgöras på grund av ett minst sagt dåligt byte.

Örebro som pratat mycket om att de måste sluta ta en massa dumma utvisningar öppnade matchen att ta två stycken dumma utvisningar inom loppet av tre minuter. Djurgården tog vara på det och 1-0 i baken var ett faktum.

Örebro lyckades reducera genom den pånyttfödde Johan Wiklander som stod där en målskytt ska stå och skyfflade in 1-1. Bra förarbete av Kalle Olsson där.

Och sedan drog Örebro på sig en utvisning för holding, men innan den skulle hinna bli avblåst för hann Örebro slänga in en man för mycket på banan och fick alltså spela fem mot tre för andra gången i perioden. Två till dumma utvisningar.

Det här med disciplin och noggrannhet verkar inte riktigt vara en del av Sundblads Örebro.

I den andra perioden hade Örebro riktigt bra spel under den första halvan, medan Djurgården sedan tog över under den andra halvan. Örebro tog ledningen med 2-1 via ett mycket läckert powerplay-mål. Det höll dock inte perioden ut utan Djurgården lyckades styra in ett backskott till 2-2 efter att de haft ett etablerat tryck ett bra tag.

Den tredje perioden blev sedan mållös, men var verkligen inte chanslös. Djurgården var kanske de som hade mest avslut där, men Örebro hade också flera farliga chanser. Två bra målvakter såg till att hålla siffrorna nere dock.

I förlängningen skapades sedan Örebro ett par fina chanser utan att göra mål och lyckas sedan som sagt med att ta ett helt åt helvete dåligt byte när Joakim Andersson och Marcus Weinstock, som annars var bra i matchen, lojt glider till båset med ryggen mot spelet och lämnar Gustav Backström helt ensam att stoppa en Renée Borque som kommer i full fart och får pucken på bladet. Han rundar Backström och sätter pucken mellan benen på Kilpeläinen.

Det känns väldigt mycket som en typisk Örebro-förlust, men denna gång fick de med sig en poäng i alla fall. Som mot Brynäs. Nästa match kan de kanske vinna i förlängningen istället? Men då måste de lära sig göra mål. De har något fruktansvärt svårt för det. När Spink, Spink och Viksten om och om igen passar bort målchanser … Man blir bara så trött på att se det.

Det finns inga hedersamma förluster. En poäng är inte mycket till tröst för att man gjorde ett bra jobb större delen av matchen. Det räcker inte.

Uppdatering: Jag var lite hård mot Arnesson nedanför. Han gjorde en bra match, men i en del backchecking såg han ovanligt trött ut. 

Linus Arnesson såg lite seg och långsam ut på isen och Libor Hudacek måste ha fortsatta problem med sin axel. Hans fysiska spel är helt obefintligt. Viktor Ekbom som ska vara lagets kapten har ett utgående kontrakt, men som han spelar just nu har jag svårt att se att han kommer vara kvar. Sedan skadan har han tappat allt man kalla för ”form”.

Förstakedjan skapar fortsatt mycket, men gör inte mål. Jere Sallinen framförallt verkar ha fått troll i mycket. Pucken studsar inte dit han vill och han skotten går stolpe ut, bokstavligen, hela tiden för honom.

Fjärdelinan gjorde ett gediget arbete matchen igenom även om det märks alltför tydligt att Wiklander inte har farten för SHL ibland. Även kedjan med bröderna Spink gör en bra match även om de är inne på det andra målet.

Det börjar bli jobbigt att förlora. Även om det många gånger bara är med uddamålet. Det svider lika mycket. En förlust är en förlust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *