Inför Luleå – Örebro

Inför Luleå – Örebro

Örebro åker till Norrbotten för att möta Luleå denna småkyliga eftermiddag. Luleå åker faktiskt hem även dem efter en längre bortaturné som de rundade av med två raka förluster. Det var länge sedan dessa två lag möttes nu och hittills ligger Örebro på plus. Första matchen slutade 4-3 till Luleå på straffar och sedan vann Örebro med 2-0 hemma.

Örebro har haft förtvivlat svårt att vinna matcher under en längre tid nu, men har klarat sig undan någon riktig stjärnsmäll. Luleå är faktiskt laget att jaga just nu då de parkerar precis över strecket och blivit passerade av Brynäs.

Örebro saknar egentligen ingen spelare just nu. Arvid Aronsson som var utlånad är troligen borta en tid med hjärnskakning, men bland övriga verkar det friskt. Det har varit lite orosmoln kring Tom Wandell och Jonathan Andersson, men de spelade senast och är förhoppningsvis med även ikväll.

Örebro saknar Glenn Gustafsson som inte hunnit hem igen efter JVM där han var med och tog silver. Luleå saknar på samma vis målvakten Filip Gustafsson och forward Isac Lundeström.

Luleå har annars en hyfsad skadelista med Jan Sandström, Joey Hishon och Patrick Cehlin som är långtidsskadade och senast kom varken Niklas Olausson eller Joonas Jalvanti till spel. De spelade rent av backen Ryan Johnston som forward senast för att fylla ut linorna.

Det var länge sedan Örebro vann i Luleå, på bortplan eller rent av denna säsong. Det hade varit mäkta skönt att döda alla tre raddor på en och samma gång. Ska vi gissa en jämn historia igen med uddamålsseger? Denna gång kanske för Örebro.

Matchen börjar 15.15 och sänds på Cmore Live 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *