Dyrbara misstag kostade matchen

Dyrbara misstag kostade matchen

Det var en match som såg väldigt bekant ut på ett positivt sätt under i alla fall första perioden. Örebro tuffade på och gjorde Luleå dåliga. Att Örebro tog ledningen kändes ganska logiskt ändå, men tyvärr skulle inte den ledningen stå sig.

Stefan Stéen som verkligen har chansen att visa nu att han kan utmana Kilpeläinen om förstaspaden har inte tagit den chansen. Luleås kvitteringsmål var inget vidare ingripande från honom tyvärr och det finns fortsatt frågetecken kring hans kapacitet.

I andra perioden jämnade Luleå ut spelet, men enmansarmén Nick Ebert tog fart från egen zon och vallade sig fram med hjälp av Christopher Mastomäki genom mittzon och bombade in pucken i krysset.

Örebro försvarade sig bra, men sedan skickade Rasmus Rissanen en puck över sargen och Luleå gjorde 2-2 i powerplay. Helt onödig utvisning av Örebro, men en korrekt sådan från domarna. Näkyväs tidigare ”hooking” på Sondell gjorde mig aningen frågande om vad de sysslar med.

I tredje kom Örebro igen spelmässigt, men skärpan fanns inte alls där. Luleås första mål kom efter en idiotpass i egen zon och svagt ingripande av Stéen. Deras 3-2 kom efter att Näkyvä tappat sin gubbe och han kunde runda Stéen tämligen enkelt.

Luleås 4-2 var sedan ett totalt haveri från firma Björk och Näkyvä. Luleå dumpade puck och båda Örebros backar var först på puck, men ingen av dem tog den utan lät istället Jack Connolly stöta in den i mål under Stéen. Även detta ingripande kan man ifrågasätta även om det var aningen överraskande för oss alla.

Örebro visade att man har kapacitet att vinna, men samtidigt också att när man är som sämst att man kan förlora matcher på alla sätt tänkbara. När de spelar som de ska och gör jobbet då vinner de mot Luleå, men de slarvar och när målvaktsspelet fortsatt inte håller någon vidare nivå då är det mer eller mindre omöjligt att vinna.

Nu väntar ett returmöte på lördag och jag kan bara anta att det är Stéen som står igen. Jag hoppas nu att han reser sig från detta och rätar ut i alla fall något frågetecken. Målvaktsspelet är givetvis inte enda orsaken till förlusten, men det har varit underkänt en stor del av säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *