Dyrköpt seger mot lillebror

Dyrköpt seger mot lillebror

Första bytet och Lukas Pilö får en ordentlig smäll mot knät som också vrider sig. Det här skulle vara hans genombrottssäsong… Förhoppningsvis har han inte skadat något allvarligt, men detta var verkligen det sista som av alla saker som fick hända honom just nu.

Jonathan Andersson utgick även han senare i matchen, men då med en befarad hjärnskakning. Gustav Backström såg ut att ramla riktigt illa även han, men kunde spelare vidare. Det har inte rapporterats något om honom efter matchen.

Örebro började annars matchen med att sova sig igenom första perioden. Hemmalaget kom ut snabbare och var mycket mer samspelt än gästerna från Örebro. Uppspelen fungerade inte alls utan pucken landade om och om igen i gapet på de blåa som snabbt ställde om och rusade mot Jonas Arntzen i målet.

De två målen som också kom kan man knappast lasta honom för. En styrning på nära håll och ett, tyvärr, riktigt snyggt mål i powerplay där Örebro blev helt utspelade.

Örebro kom dock igen och äran för det får vi tilldela kedjan med Viktor Lodin, Max Lindholm och Daniel Muzito-Bagenda. De var bäst på isen helt enkelt. De hade fart, kraft och skapade farligheter. De producerade även mål med det spelet. I andra perioden hade laget vänt till 3-2 genom mål av Aaron Irving, Muzito-Bagenda och Linus Öberg.

Den sistnämnde bildade kedja med Maksim Semjonovs och Glenn Gustafsson. De gjorde inte bort sig utan var snarare ganska underhållande i en annars ganska stel match.

Bofors är inte laget som viker ner sig, framförallt när matcherna inte har något av värde. De reducerade till 3-3. Aaron Irving gjorde sedan 4-3, men igen skulle de kvittera genom bekante Filip Ahl.

Viktor Lodin avgjorde sedan iskallt i förlängningen på ett friläge. Han hade jobbat ihop till det.

Det här var ingen bra match överlag, rent hockeymässigt. Det tråkigaste var nog att kedjan med Ludvig Rensfeldt, Marcus Weinstock och Shane Harper gick knappt att hitta under matchen. De var nästan helt osynliga. ”Förstakedjan” med Sakari Salminen, Kerby Rychel och Ryan Stoa stod ut desto mer, men de var också väldigt ineffektiva.

Detta var dock en träningsmatch. Att dra några större slutsatser alls efter den är nog ingen större idé.

Men ändå:

Det känns jätteviktigt att Irving hittat målet direkt.

Jättekul att de nya killarna från AIK presterar så bra. Samma sak med Lodin.

Arntzen i målet hade en otacksam uppgift. Han kändes lugn och trygg överlag, men fyra insläppta är så klart aldrig roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *