Inför Örebro – Linköping 16/8

Inför Örebro – Linköping 16/8

Nästa hemmamatch på bortaplan går av stapeln ikväll när Örebro tar emot Linköping, i ett vanligtvis svinkallt Lindehov som tar runt 1800 personer. Två backar utgick senast, men ”som tur är” var det två som vilade och Örebro kan ändå ställa upp med sex backar när Kristian Näkyvä och Rasmus Rissanen ansluter medan Lukas Pilö och Jonathan Andersson får ofrivillig vila.

Endast en kedja går att känna igen från matchen mot Bofors. Ryan Stoa centrar åter igen Kerby Rychel och Sakari Salminen, och det är kanske bra. De tre visade alla på bra tendenser, men såg ganska osynkroniserade ut också. Förhoppningsvis kan de få till det lite bättre med mer speltid tillsammans.

Ludvig Rensfeldt och Shane Harper får en ny kedjekompis när Jordan Boucher ansluter. Det är den kedja som spelat på träning också. Det ska bli intressant att se vilken skillnad Boucher gör istället för Marcus Weinstock som hade den positionen förra matchen, och den kedjan var inte alls bra tyvärr.

Weinstock går istället in som center mellan Viktor Lodin och Max Lindholm som båda var några av lagets bästa spelare sist. Att Daniel Muzito-Bagenda vilar var planerat sedan innan. Lite tråkigt kanske, men jag förstår att man vill gå runt på så många som möjligt. Med Weinstock får Lodin att nyttja sina offensiva instinkter lite mer, annars hade nog Lodin varit den mer naturliga centern där.

Maksim Semjonovs och Linus Öberg får också vila, och in kommer istället den mycket intressanta kedjan med Christopher Mastomäki, Mathias Bromé och Joonas Rask. Glenn Gustafsson är extraforward i dagens match.

Linköping har efter några mindre bra säsonger både spelmässigt och ekonomiskt värvat ganska restriktivt. Till exempel tog man in forne Örebro-junioren Max Lindroth som gått vägen via Division 1 och Hockeyallsvenskan innan han nådde SHL. Man har även värvat Mikael Frycklund från Västerås och tre spelare från Timrå: Robin Johansson, Hampus Larsson och Henrik Törnqvist.

Anton Mylläri från Malmö anslöt sedan och klubben plockade även in Jaako Rissanen från finska KalPa och så långt var det väl ingen som fick direkt gåshud över namnen de plockat in även om de nog kan göra sitt i SHL var det kanske inte namn som skulle bära klubben in i slutspelet. Man var dock inte klara där utan lyckades också knyta till sig norske Jonas Holøs samt Patrik Lundh.

De två sista namnen ska då vara pusselbitarna som ska lyfta laget till en slutspelsplats. Att Holøs är en back av hög kaliber säger jag inte emot, men Lundh är för mig ganska mycket chansning om man tror han ska leda laget i poäng. Han har bara en stark säsong i SHL poängmässigt och även om Kunlun Red Star är ett mindre bra KHL-lag producerande han inte mycket där. Att han har ett grymt driv och bra karaktär räddar inte riktigt upp det hela om han ska leda laget med poäng.

Väl värt att nämna att Linköping spelade även igår och fick pisk med 5-2 mot Djurgården.

Dominik Furch vaktar kassen denna kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *