Eero Kilpeläinen ersätter Julius Hudacek

Eero Kilpeläinen ersätter Julius Hudacek

Eero Kilpeläinen är kanske inget hushållsnamn i Sverige, men i Finland är en av ligans bästa målvakter och håller just nu på att göra ett enormt bra slutspel som kan ta KalPa hela vägen. MrMadhawk har nu släppt att han fått det på goda grunder att han kommer att ersätta Julius Hudacek i Örebro och vi har fått höra samma sak från annat håll.

Det är ingen stor, täckande målvakt utan likt just Hudacek är det en spelande målvakt som bygger sitt spel på snabbhet och bra reflexer. Han gjorde en så pass bra säsong i NLA för tre år sedan att KalPa erbjöd honom ett fyraårskontrakt (3+1) för att komma hem till Finland igen. Det är nu dags för optionsåret att träda in, men det kommer det inte att göra.

Om ni söker på honom på YouTube kommer ni att hitta ett klipp från en match från en dryg månad sedan där han släpper en puck från halva plan. Låt inte det färga er bild av honom. Det här är en slutspelsmålvakt som kan stjäla matcher. Det är en riktigt bra målvakt som jag tror kommer falla publiken i smaken om han får chansen.

Många hoppades säkert på ett av de stora, svenska målvaktsnamnen som är ute på marknaden, men jag kan inte påstå att jag är besviken här. Han är säkert inte gratis, men ändå billigare än dem samtidigt som han nog har ett större driv att gå framåt och bli bättre, istället för att ”komma hem och varva ner.”

Målvakten är lagets viktigaste enskilda spelare och det har Kilpeläinen verkligen levt upp till under tiden i KalPa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *