Derek Ryan finalist till Masterton Trophy i NHL

Derek Ryan finalist till Masterton Trophy i NHL

Bill Masterton Memorial Trophy delas ut varje år i NHL och går till den spelare som ”best exemplifies the qualities of perseverance, sportsmanship, and dedication to ice hockey.” Bill Masterton är den enda spelare som dött efter att ha fått skador på isen under en match och var känd för sitt spel som hade just de kvalitéer som priset belyser.

Priset röstas fram av Professional Hockey Writers’ Association, men det är lite annorlunda hur vinnarna till det här priset väljs ut. Varje lag väljer ut en spelare som de anser exemplifierar just de egenskaper som priset representerar. Carolina Hurricanes valde att nominera Derek Ryan och han har nu blivit en av de tre finalister som kan vinna priset.

Ryan var den äldsta spelaren i lagets historia att göra sitt första NHL-mål och även den äldsta att göra sin debut när han gjorde det vid 30 års ålder. Han är en av de spelare som ger flest mål och poäng per spenderad peng i NHL och har varit ett rent kap för Hurricanes under säsongen som varit där han varit en given spelare för laguppställningen.

Han har ordentlig konkurrens från Anaheim Ducks Andrew Cogliano som spelat 786 raka NHL-matcher. Han har inte missat en enda match sedan han trädde in i NHL och innehar den just nu längsta raden med spelade matcher. Han är känd för sitt hårda jobb och exemplariska inställning, men det största motståndet för Ryan blir nog Craig Andersson vars fru Nicholle insjuknade i cancer under säsongen och han lämnade laget vid flera tillfällen för att vara vid hennes sida samtidigt som han hade en riktigt bra säsong mellan stolparna.

Det känns lite konstigt att jämföra och försöka avgöra vem som gjort den största bedriften av detta slag, men samtidigt ett fint sätt att hedra spelare som stått för fina bedrifter på ett sätt som är svårt att mäta i rena siffror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *