Efter plattmatch mot Brynäs väntar Rögle

Efter plattmatch mot Brynäs väntar Rögle

Inför matchen mot Brynäs gjordes rockad i tre av kedjorna och det verkade som att det gav resultat omgående när Oliver Eklinds skott styrdes i nät av Rodrigo Abols efter mindre än två spelade minuter, men målet dömdes bort på grund av otillåten handrörelse.

Där och då trodde man ändå att Örebro skulle fortsätta tugga på och något spännande var på gång, men det blev kanske inte riktigt så. Nu tog de ändå ledningen efter att Christopher Mastomäki styrt in ett backskott från Marcus Hardegård, men Brynäs skulle kvittera innan perioden var slut. Fullt rättvist också ska sägas. Örebro hade tre skott på mål i första perioden.

Örebro lyfte sig till andra perioden och första halvan tuggade man på ganska bra, men de fick ingenting för det. Man sökte köksvägen ett antal gånger, men lyckades aldrig ta sig hela vägen. Istället skulle Brynäs göra tre mål och dra ifrån ordentligt under andra halvan av perioden. Jonas Arntzen i mål gjorde vad han kunde. Jag kan inte påstå att det var något mål som kändes direkt ”mjukt”.

Den tredje perioden var inte mycket bättre från Örebro utan istället skulle Brynäs göra 5-1 och försegla matchen. En plattmatch där det egentligen bara fanns cirka 10 minuter att glädjas åt i andra perioden.

Nu väntar Rögle som varit en besvikelse såhär långt. Endast 9 poäng på 8 matcher. Ungtupparna William Wallinder och Marco Kasper har varit ljuspunkter ändå, men samtidigt har de mer rutinerade spelarna mer att visa.

När Örebro främst väntar på att Rodrigo Abols och Mathias Bromé ska vakna till så har Rögle ännu fler spelare som ännu inte verkar hittat spelet denna säsong. Örebros målvaktsspel har sett bra ut. Rögles har kanske inte gjort det i samma utsträckning

Rögle offentliggjorde nyligen att man lyckats värva hem Linus Sandin från AHL/NHL. En riktigt stark värvning och han ska komma hem till Sverige i helgen, vilket jag antar betyder att han inte spelar mot Örebro.

På senare tid har det varit ganska bra matcher när dessa lag möts, men just nu vet jag inte om man vågar lova något sådant. Det är ändå två lag för övre halvan i slutändan. Med den stämning som ändå brukar vara i Ängelholm kan man ju ändå hoppas på en bra tillställning.

Matchen börjar 15.15 och kanalen är Cmore Live … 4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *