Efter en onödig förlust mot Timrå väntar Brynäs hemma

Efter en onödig förlust mot Timrå väntar Brynäs hemma

Örebro åkte upp till Timrå i lördags och lyckades behärska det långsamma, tråkiga spelet i två perioder innan man blev för avslappnade och fick betala dyrt för två mindre bra insatser i egen zon i den tredje. Att Timrå sedan vann på straffar får väl ses som rättvist i slutändan.

Örebros spel från matchen innan var som bortblåst, men ska man fortsatt vara kvar i toppen av tabellen då måste man också kunna prestera i de grå vardagsmatcherna. Timrå sänkte tempot framgångsrikt och Örebro lullades in i en falsk säkerhet som sedan betalade sig för Timrå.

Nu väntar Brynäs ikväll, men denna gång hemma i Behrn Arena för Örebro. Där har utfallet varit ett helt annat än borta i Gävle där Örebro haft förtvivlat svårt att vinna. Senast blev en dum utvisning med minuten kvar väldigt kostsam och de fick åka hem utan någon poäng.

Enligt SHL:s förhandsartikel verkar det inte finnas mycket att hålla ögonen efter ikväll här så det är kanske dumt att jag skriver något som kan verka relevant för denna match? Oavsett vad SHL tycker så finns det anledningar att se matchen ikväll.

Att 17-årige Leo Carlsson har gjort 7 poäng på 8 matcher kanske är något att ta upp? Att Robert Leino och Kristian Näkyvä producerar som aldrig förr? Att Brynäs supervärvning från NHL inte levererat? Att båda lagens förstalinor inte levererat? Jag kan fortsätta…

Tränare Niklas Eriksson är inte nöjd med den offensiva utdelningen och kommer att kasta om ytterligare i kedjorna för att väcka de spelare som behöver väckas. Om man följer NA:s rapporter har det kommit fram  en del förändringar på ena kanten, där en del var mer uppenbara än andra.

Petrus Palmu flyttas på igen, nu ska han spela med Jani Lajunen och Emil Larsson. Ingen av dessa har varit dåliga, men Eriksson vill ha ut mer av Palmu och han har kanske rätt i att det kan finnas mer att ta av där. Jag tycker dock att han varit helt OK hittills och att komma från den finska ligan är ett kliv uppåt.

Oliver Eklind som varit en positiv överraskning kommer nu få chansen tillsammans med Mathias Bromé och Rodrigo Abols. De två senare har tvärtom Eklind inte kommit upp i nivå. Eklind kanske kan tända de andra två. Vi får se. Ni kan ju räkna ut var William Wikman hamnar då.

För Brynäs kommer Simon Bertilsson tillbaka efter avstängning och Tom Hedbergs skada verkar läkt bra. Annars har det varit en annan back som överglänst allt annat, David Sklenička. Med 9 poäng på 8 matcher har han varit starkt bidragande till de poäng laget plockat ihop hittills.

Med tanke på att hans poängbästa annars varit 17 poäng i sämre ligor får man väl säga det som att han överträffat alla förväntningar hittills. Annars är det de vanliga namnen att se upp med (Rödin, Larsson, Scott, Timashov,etc.), även om ingen av dem producerat i någon större mängd hittills.

Matchen börjar som vanligt 19.00 och sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *