Efterlängtad seger mot Skellefteå

Efterlängtad seger mot Skellefteå

Visst, man skulle kunna vara lite bitter över en tappad poäng, men låt oss istället glädjas över att två poäng spelades hem. Julius Hudacek får nog vara beredd på att bli Internet-kändis igen och tyvärr inte för varken #Hudashow eller en strålande räddning utan en extremt olycklig styrning som gav Skellefteå 2-2.

Det började annars lite svängigt och det var en jämn match där Skellefteå tog ledningen ganska tidigt efter ett ganska typiskt och säkerligen inövat anfall där Örebros back blev lite för het på puckföraren och blev överspelad. Örebro kom tillbaka dock och skulle inte bara kvittera genom Petr Zamorsky, de skulle även ta ledningen genom Greg Squires. Båda målen såg aningen enkla ut, men är man skymd som målvakt så är man. När Örebro också fick lite hjälp med själva skymmandet är det svårt att klaga på resultatet.

Sedan kom tyvärr det där snöpliga 2-2 som nog alla bara vill glömma.

Matchen gick till förlängning, men trots bra chanser åt båda hållen, som det brukar bli, kom det inget avgörande där. Det var väldigt trötta spelare som åkte till båset efter att domaren blåst av matchen. Det var väldiga svängar fram och tillbaka med hårt jobb både framåt och bakåt.

I straffläggningen skulle sedan Hudacek revanschera sig och bara släppa en straff förbi sig; ett välplacerat skott från Oscar Möller. Eftersom både Martin Johansson och Squires satte sina straffar räckte det till seger och två poäng.

Glenn Gustafsson fortsätter att visa att han verkligen hör hemma på den här nivån. Han spelar rakt, enkelt och effektivt. Han är inte felfri, men killen är junior och gör ett strålande jobb på isen. Han fyller verkligen sin plats i truppen och har inget att skämmas över.

Idag kändes faktiskt alla fyra kedjor hyfsat samspelta. Backspelet fungerade bättre i egen zon även om nog alla backar har en bit kvar till sina respektive högstanivåer. Nicklas Grossman såg helt OK ut idag. Han verkar komma in i spelet på stor is mer och mer.

Joel Mustonen gick in som center mellan Johansson och Daniel Viksten idag. Även om han inte är en typisk playmaker fungerade han ändå helt OK med dem. Han har snabbheten för att kunna hänga med i deras spel. De fick lite snurr i Skellefteås zon mellan varven. Annars är det kedjan med Libor Hudacek, Squires och Marcus Weinstock som bär laget offensivt.

Det var nog inte Skellefteås bästa insats i år, men det spelar ingen roll. Det var en jämn match där Örebro till slut drog det längsta strået.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *