Inför Örebro – Skellefteå

Inför Örebro – Skellefteå

Ikväll möts två lags som verkar ha omvänd formkurva. Örebro har förlorat fyra raka och Skellefteå har gått som en raket uppåt i tabellen. Örebro är i desperat behov av poäng för att inte hamna i den yttersta bottenstriden med Leksand och Rögle. Skellefteå å andra sidan må vara fyra i tabellen, men de har långt upp till Frölunda som leder serien.

Medans Örebro saknar ett par spelare på grund av skador, mest anmärkningsvärt Kalle Olsson, saknar även Skellefteå ett par spelare. Siim Liivik och Dominique Heinrich är fortsatt utanför laget. Den tidigare sägs vara skadad dock. Det borde ge fortsatt utrymme för Glenn Gustafsson som varit höstens stora utropstecken.

Skellefteås Tim Söderlund, Sebastian Ohlsson och Andreas Wingerli är iväg och spelar JVM som börjar idag. På skadefronten saknar de Niclas BurströmKyle Cumiskey, Axel Holmström och Jimmie Ericsson.

Det är med andra ord ett Skellefteå som saknar många spelare, men med den plantskola som finns uppe i Västerbotten finns det säkerligen juniorer att fylla på med. Oavsett vilket lag de ställer på isen är det upp till Örebro att lyfta sitt egna spel och försöka få försvarsspelet att klicka nu. Det ska inte spela någon roll vilket lag man möter, försvaret måste fungera bättre än det gjort.

Martin Johansson har nätat i två raka matcher och laget gjorde trots allt fyra mål framåt senast. Om de bara håller igen bakåt finns det goda möjligheter till poäng. Det känns som det var en evighet som en #hudashow spelades upp efter match. Inte för att man kanske saknar just det momentet, men en hemmaseger hade varit trevligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *