En poäng mot Brynäs

En poäng mot Brynäs

Det var en kväll som många andra. Örebro åkte till bortais och stod för en helt OK insats sett till större delen av matchen, men lyckas ändå göra katastrofala bjudningar som kostar mål i baken. Igår var det snabbaste jag sett på länge. Nu visade laget på god moral och jobbade till sig en poäng till slut, men det skulle mycket väl kunna bli tre om de inte gjort sådana grova misstag i egen zon samtidigt som man drar på sig onödiga utvisningar.

Nu kan man diskutera petigheten i båda Tyson Spinks och Kalle Olssons utvisningar, men båda är onödiga gränsfall där Spink tar tag i pucken och Olsson har klubben där den inte ska vara. I båda fallen hade de kunnat göra annorlunda för att undvika ge domaren ens chansen att ta ut dem.

Viktor Amnér målar och håller Örebro kvar i matchen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om honom. Han är klart duglig och det finns andra backar som gör det sämre i Örebro. Viktor Ekbom var inne på alla tre målen bakåt igår, samma som mot Frölunda, och känns inte alls vän med pucken. Todd är även bitvis bedrövlig.

Nu är både Bartley och Arnesson på väg tillbaka och jag tror inte Mora är intresserad av ett byte i och med att de har 10 backar på kontrakt. Örebro har eventuellt utrymme för Amnér i budgeten. Han är inte speciellt dyr ändå, men har då också någon back för mycket. Speciellt eftersom jag vill se mer av Lukas Pilö. Han var +2 igår. Todd var -2.

Kedjan med hete Marcus Weinstock, Libor Hudacek och för dagen riktigt duktige Joakim Andersson gjorde en bättre match än på länge. Fjärdekedjan med för dagen Kalle Olsson, Christopher Mastomäki och Johan Wiklander gjorde även de en bra insats. Wiklander till och med målade igår. Den sistnämnda höjde sig betydligt till denna match och förtjänar en eloge för det.

Förstakedjan hade det annars lite tungt idag och var inte riktigt så dominanta som de annars kan vara. Framförallt Jere Sallinen kändes som att han hade en massa ”otur”. Jag såg också Wandell tappa en puck igår. Jag vet inte när det hände senast. Kedjan med bröderna Spink och Daniel Viksten fick inte jättemycket uträttat utöver målet och var även inne när Brynäs avgjorde i förlängningen, sans Viksten så klart.

Kevin Clark gör tre mål på Eero Kilpeläinen. Jag vet inte vilket av målen som han ”borde” ha tagit, men hade han räddat något av dem hade nog Örebro kunnat reda ut detta. Förutsatt inga nya dunderbjudningar i försvaret så klart.

Det finns en hel del potential i spelet Örebro har, men materialet är för tunt under förstakedjan. Lite grann sitter man nästa och väntar på att säsongen ska ta slut så att man får se vad Niklas Johansson har kokat ihop inför nästa säsong. Det blir den första han verkligen får agera sportchef på riktigt utan några obehagliga överraskningar.

Sedan tycker jag i all ärlighet att det tas en del märkliga tränarbeslut. Det är inte första gången som de spelar iskalla spelare i förlängningen. Det känns verkligen som att Sundblad försöker markera något mot vissa spelare och det är inte en ledarstil jag riktigt känner för.

Nästa match är mot Djurgården hemma på torsdag 4/1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *