Förlust i förlängningen mot Brynäs

Förlust i förlängningen mot Brynäs

Örebro åkte upp till Gävle med ett stort spöke hängande över sig. Brynäs som är otroligt hemmastarka har aldrig  förlorat mot Örebro hemma. Matchen fick inte riktigt den start jag personligen hade väntat mig utan den där initiala framstormningen blev aldrig av utan istället blev det nästan omedelbart en jämn match. Det var mycket felpass och tempot var kanske inte det högsta, men ändå hyfsat.

Örebro hade hyfsad kontroll på Brynäs och lyckades skapa en del framåt. Förstakedjan med Tom Wandell, Martin Johansson och Daniel Viksten såg rappa ut och hittade varandra bättre än tidigare. Den första perioden blev lite av en lång kamp mellan två till synes väldigt jämnstarka lag där inget lyckades riktigt rå på det andra.

Det skulle istället dröja en bit in på andra perioden innan Örebro skulle ta ledningen genom ingen mindre än Tom Wandell. Daniel Viksten spelade över mittlinjen till Martin Johansson som halvmissade sitt skott, men det blev en farlig retur som Wandell kunde lyfta in snyggt. Bara minuten senare skulle Libor Hudacek sätta pucken till Greg Squires som satte av mot mål och lyckades tråckla in pucken bakom Felix Sandström med en backhand.

Tyvärr skulle Brynäs äta sig ikapp både en och två gånger och kunde gå till pausvila med 2-2. Ett kanske inte helt orättvist resultat, men ändå lite surt. Örebro skulle dock ta tillbaka kommandot tidigt i tredje på en styrning av Johan WiklanderPetr Zamorskys backskott. Efter det tog Brynäs över och jagade en kvittering. De skapade en hel del chanser, men Julius Hudacek gjorde verkligen allt för att förhindra en ny kvittering.

Tyvärr skulle det inte räcka till utan till slut lyckades Brynäs få in 3-3 och det är svårt att säga så mycket om det. Örebro tappade sitt spel och Brynäs helt enkelt spelade till sig det. Förlängningen hann sedan inte bli gammal inte 4-3 till hemmalaget var ett faktum. Verkligen synd med tanke på att Martin Johansson hade ett friläge med bara sekunder kvar av ordinarie tid.

En poäng i Gävle är inte fy skam egentligen, men likt matchen mot Linköping känns det ändå som att två poäng tappades lite i onödan. Spelet Örebro visade upp var ett stort steg framåt ändå. Lite väl mycket felpass, men annars ett kliv framåt helt klart. Om de kan ta med sig detta till nästa match och bygga på det ska det nog börja komma in fler poäng.

Kul att se Wandell-kedjan verkligen spela tillsammans och att alla tre bidrog på ett bra sätt. Det här bådar ändå gott inför framtiden. Julius Hudacek var som vanligt ett monster i målet. Han verkar studsat tillbaka efter sin svaga fjolårssäsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *