Las Vegas … Golden Knights?!

Las Vegas … Golden Knights?!

OK … nog för att det funnits många olika namn att välja på fram tills avslöjandet igår, och de flesta hade något med ”knights” att göra, men Golden Knights var nog inget av de bättre alternativen sett till endast namnet, men tar man hänsyn till det faktum att de hör hemma i Las Vegas gör det till ett relativt passande val.

Logotypen, se nedan, däremot tycker jag de lyckats ganska bra med. Färgvalet blev guld, stålgrå, röd och svart med följande motivering:

  • Stål representerar styrka och uthållighet
  • Nevada är USA:s största guldproducent, en värdefull metall som ofta förknippas med Las Vegas utseende
  • Rött är kopplat till Las Vegas himmel, öknen och dess Red Rock-kanjoner; rött associeras också med inställningen att vara redo
  • Svart representerar makt och intensitet

Jag är lite delad av namnvalet, men det känns ganska genomarbetat och jag tror det kommer att växa. Det har funnits mer än ett namn man varit tveksam till när laget anslöt till ligan (Avalanches, Hurricanes, Whalers, etc. ), men i efterhand är det inte så många som fortfarande hänger upp sig på dem.

”We selected ’Knights’ because knights are the defenders of the realm and protect those who cannot defend themselves. They are the elite warrior class.”

goldenknights

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *