Förlust mot HV71

Förlust mot HV71

Örebro kom med en halv ordinarie backuppsättning till Jönköping. Ingen Viktor Ekbom, Linus Arnesson eller Victor Bartley. Då fick Lukas Pilö chansen att debutera i SHL och gjorde det med bravur. Han tog för sig och försökte verkligen bidra med bra saker. Han var utan tvekan det stora utropstecknet i denna match.

Bortsett Jonathan Andersson hade övriga ordinarie backar svårt igår att komma upp i nivå. Alexander Hellström lyckades inte reta upp någon och hade svårt att hänga med när HV-spelarna gasade på.

Gustav Backström gjorde det kanske något bättre, men gjorde ändå ingen vidare match. Daine Todd hade det väldigt svårt med HV:s stora och snabba forwards. Arvid Aronsson agerade extraback, men kändes ändå mer gedigen än många andra. Även om också han kom lite snett när det gick för fort.

Den stora snackisen inför matchen var annars att Johan Wiklander hade blivit återkallad efter ett par fina insatser hos BIK Karlskoga. Tyvärr tror jag inte han övertygade någon om att han verkligen håller i SHL. Han blev omkulltacklad relativt enkelt innan 3-2 och tog en helt idiotisk utvisning i den tredje period som ledde till nytt mål i baken.

Utöver det så hade den kedjan en ovanligt fysisk spelstil denna match, men de lyckades inte uträtta jättemycket utöver de många tacklingarna. Nu gjorde Marcus Weinstock 1-2 till Örebro, men det var på pass från Daniel Viksten under en avvaktande utvisning.

Örebro lyckades ändå vända 1-0 till 1-2 under andra perioden och det såg lovande ut, men HV71 lyckades i sin tur vända tillbaka. Innan de vände på steken kändes det ändå som att Örebro skulle kunna störa Jönköpingsborna, men de klarade inte av att stå emot pressen som kom. De var för veka helt enkelt.

Axel Brage i målet går inte lasta för mycket. Han gjorde många räddningar och de mål som kom blev han ofta ordentligt skymd eller överbelastad utan hjälp från utespelare. Med så många ordinarie backar borta är det svårt att vara värst besviken på resultatet. Det var en svår uppgift på förhand.

Bröderna Spink hade en väldigt tung kväll, en av många nu. Av ren nyfikenhet kollade jag på hur många mål bakåt de varit inne på och de är överlägset sämst av alla forwards i Örebro med 20 respektive 19 mål i baken. Största boven är dock utan konkurrens Victor Bartley med hela 24 insläppta mål i fem mot fem. Han är en av de sämsta i hela SHL med den siffran, femma från absoluta botten.

Det finns utan tvekan bra saker i den här truppen, men också andra saker som inte håller SHL-klass. Jag är inte speciellt nervös över att Örebro skulle behöva kvala, mest för att det finns lag som helt enkelt är sämre än Örebro, men till nästa säsong behöver man bygga ett nytt lag och jag tror, och hoppas, att ingen sitter riktigt säker utom möjligtvis förstalinan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *