Inför HV71 – Örebro

Inför HV71 – Örebro

Tomten har kommit och gått. Paketen är utdelade och det är äntligen dags för hockey igen. Det blev ingen höjdare, eller ens några poäng, borta mot Karlskrona senast, och nu väntar HV71 i Jönköping. Ett lag som spelar en väldigt rolig hockey om jag får säga det själv, men också en väldigt ineffektiv sådan.

HV71 skjuter nästan mest skott i serien totalt sett, men avslut i skottsektorn är de näst sämst och det speglas också i deras skottprocent som också är näst sämst i serien. HV71 skjuter med andra ord mycket, men många av skotten kommer från långt från målet.

Örebro å sin sida är lite under medel i samtliga kategorier, men har i och med det en högre andel farliga avslut än vad HV71 har. Senast Örebro åkte ner till Jönköping slutade det på ett bra sätt så låt oss hoppas de kan upprepa bedriften. Örebro saknar Glenn Gustafsson, Linus Arnesson och Libor Hudacek. Johan Wiklander är tillbaka i truppen och det ska bli kul att se hur han matchas efter sin succé i Karlskoga.

HV71 saknar Erik Brännström, Bill Sweatt och Sebastian Wännström, men det verkar som att Pierre Engvall äntligen är redo för comeback efter sin nyckelbensskada. David Gustafsson kan även han komma tillbaka då han blev petad från JVM-truppen i sista stund.

Örebro har faktiskt två raka segrar mot HV71. Först 6-2 och sedan 3-0. En tredje raka skulle smaka gott, men jag tänker inte ta ut något i förskott. Det är ett väldigt bra lag med kreativa uppspel och anfall där de verkligen försöker komma in i zon med pucken under kontroll.

Jag håller tummarna för en ny bortaseger i Jönköping. Matchen sänds på Cmore Hockey och pucken släpps 15.15.

Det kommer för övrigt vara ett duktigt gäng som åker ner med 14-3 för att stötta laget på plats. Det är verkligen beundransvärt med tanke på den extremt ogästvänliga bortasektion som de har där nere. Det kan vara seriens sämsta. All heder till dessa killar och tjejer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *