Förlust mot Luleå borta

Förlust mot Luleå borta

Det var en jämn förstaperiod där lagen kände lite på varandra. Luleå försökte trycka på lite första minuterna, men Örebro tog sig in i matchen ganska snabbt. Det skapades en del farliga chanser, främst från Luleås sida, men inga mål kom. Det var på sätt och vis en ganska typiskt 0-0-period. Överlag såg Örebros spel bättre ut än det gjort i tidigare matcher.

I den andra perioden skulle Örebro falla tillbaka i gamla synder och åter igenom hamna kraftigt i underläge gällande skottstatistiken, vilket var en direkt följd av att laget är för dåliga på att byta i tid och kör fast i egen zon. Örebro har ofta problem i andra perioden. Lagen skulle byta av powerplay-spel om varandra, men det var en ganska låg effektivitet innan Luleå på en väldigt snöplig puck skulle ta ledningen med 1-0. Jan Sandström, vem annars, slängde in en puck mot mål som verkade få en liten styrning på vägen och ställde en annars storspelande Julius Hudacek.

Den tredje perioden skulle bli en lång jakt på en kvittering, och Örebro skapade chanser. Daniel Viksten och Martin Johansson, och i viss mån Tom Wandell, skapade flera farliga målchanser, men fick inte till det i sista steget. Samma sak kan man säga om Marcus Weinstock, Libor Hudacek och Greg Squires där framförallt den sistnämnde hade flera riktigt bra chanser, men pucken ville inte in.

Istället skulle Luleå göra 2-0 i tom kasse. Örebro hade två skott i kryssribban och flera riktigt bra lägen att göra mål, men idag gick det inte. Joel Lassinantti i målet gjorde en bra match, men hade också en god portion tur, vilket bra målvakter har.

Härnäst väntar Brynäs borta på tisdag. En tillställning som tyvärr varit i stort sett omöjlig för Örebro att vinna tidigare, men låt oss hoppas de kan ändra på det nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *