Carolina tar fjärde raka med Ryan i laget

Carolina tar fjärde raka med Ryan i laget

Jag vet inte om det är läge att börja prata om någon Derek Ryan-effekt, men sedan han och Brock McGinn kallades upp från Charlotte Checkers har Carolina Hurricanes vunnit fyra raka matcher, mot bra motstånd dessutom. Senast vi rapporterade hade de besegrat Washington Capitals och San Jose Sharks. Efter det gick resan hem till Carolina igen där man först tog emot Montreal Canadiens och låg under med 0-1 efter två perioder.

Med tre snabba mål inom loppet av fem minuter och femtio sekunder kunde man vända på steken i tredje och därmed säkra tre poäng till. Montreal reducerade till 3-2 med fyra och en halv minut kvar att spela, men kom inte närmare än så. Victor Rask som går mot sitt stora genombrottsår gjorde 1+1 i matchen. I den fjärde matchen stod Winnipeg Jets för motståndet.

Carolina öppnade bra i den matchen och till Elias Lindholms stora glädje skulle han äntligen få spräcka sin målnolla tidigt i första perioden. Det resultatet stod sig genom den andra perioden, men tidigt i den tredje skulle Rask vara framme på nytt och kunde skicka in 2-0 från nära håll. Winnipeg reducerade sedan till 2-1 mot mitten av perioden, men det skulle inte hjälpa. Istället skulle Carolina göra 3-1 med dryga två minuter kvar att spela.

Både Ryan och McGinn är fortsatt poänglösa och efter fyra matcher ligger de på -1. Det baklängesmålet kom mot Canadiens. Ryan fortsätter snitta lite drygt 14 minuter per match, medan McGinn ligger på cirka 10 minuter. Ryan har tekat bra med 59,52% vunna tekningar såhär långt. Med tanke på hur bra laget går just nu är det kanske bara en fråga om tid innan de lyckas bidra med poäng offensivt, även om de inte verkar ha de rollerna just nu. Jag skulle tro att båda två får fortsatt förtroende ett tag till, men frågan är hur länge.

Fyra raka segrar är den längsta segerrad laget haft på nästan två års tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *