Förlust mot Oskarshamn

Förlust mot Oskarshamn

Det var en frejdig inledning med tre mål på kort tid och tyvärr stod Oskarshamn för två av dem. Kristian Näkyvä lade in 1-0 från slottet och sedan vände Oskarshamn på det med två snabba. Det i sig skulle visa sig något talande för matchen då defensiv inte skulle vara något ledord för något av lagen.

Ett fjärde mål skulle komma innan perioden ens var halvvägs när Oliver Eklind kvitterade till 2-2.  Och sen är jag inte helt säker på vad som hände under en lång stund.

Örebro fick spela två powerplay någon gång i perioden, men inget mål. Tempot var högt överlag i matchen, men kvalitén var kanske inte på samma nivå.  Försäsong helt enkelt.

I andra perioden blev det flera avbrott, men av det som sågs var det ett Örebro som spelade tungt och fick fler chanser i powerplay och till slut kom så utdelningen till 3-2 genom Rodrigo Abols och hans sedvanliga mottagning vid sidan av målet och lyft in vid bortre stolpen.

Kort efteråt fick sedan Oskarshamn sitt första powerplay där och de lyckas få utdelning på första försöket. 3-3. Rasmus Rissanen gör sedan en otillåten handpass och nytt powerplay för Oskarshamn, men det gav inget denna gång.

Näkyvä var nära sitt andra mot slutet av andra perioden när pucken tog i ribban, men inget mer mål.

Oskarshamn började bästa, men Örebro slet på och hade en period där de körde fast motståndarna i deras zon. Oskarshamn fick nytt powerplay efter att Jani Lajunen inte hängt med i svängarna och skapade bra med chanser. Det fortsatte med ett ruggigt tryck mot Örebros kasse, men inget mål.

Det small och gruffades mycket i tredje och urartade lite halvt när Oskarshamn inte fick någon utvisning med sig, men tyckte de skulle ha de. Säger inte att de hade fel, men de tappade fokus något rejält. Istället slog de klubban ur händerna på Gustav Backström och fick spela boxplay.

Med runt fyra minuter kvar så kvitterar Lukas PIlö, vem annars. Ett kanske inte helt logiskt mål när det ändå såg ut som att Örebro hade kontroll på det hela. En dubbelutvisning kom sedan som öppnade upp isytorna. Inte för att det ledde till något annat en massa snurrande, men lite känslor i matchen är ju lite kul.

Oliver Eklind drog sen på sig en aningen oturlig utvisning som gjorde att Oskarshamn fick avsluta matchen med powerplay utan att kunna avgöra.

I förlängningen klarade Örebro av resterande delen av utvisningen, men drog sedan på sig en ny utvisning efter halva förlängningen och fick avsluta även den perioden med en man färre. Föga förvånande avgjorde Oskarshamn.

Sett över hela matchen var väl Örebro det snäppet bättre laget utan att vara speciellt bra. Tempot var bitvis högre än spelarna riktigt kunde hantera och kvalitén var inte alltid på topp om man säger så. Det fanns stunder som kändes bra, men grundspelet krackelerade något när tempot vreds upp.

En nyttig match för laget känns det som. Det visade på en del brister som man behöver täppa till efter att ha gjort två bättre insatser innan.

Sändningen var tyvärr inte speciellt bra med osynkat ljud, många avbrott och en kameraplacering som hängde ut över isen. Att lagen också spelade i väldigt lika tröjor hjälpte knappast heller. En otacksam match att sända helt enkelt.

Jag tycker det är kul när lokalmedia ger sig på att sända lagen de täcker, men det måste vara bättre än såhär. Jag hoppas dock inte de ger upp utan att det kommer fler försök.

Nu väntar Skoda Trophy med Bofors från Värmland, Södertälje från Södermanland och Košice från Slovakien. Hela cupen ska avverkas under slutet på nästa vecka 1-4 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *