Försäsongens första match spikad!

Försäsongens första match spikad!

Örebro väljer att inte göra om misstaget med att möta Bofors det första man gör under en ny säsong utan istället har man vänt blickarna österut mot den mer brutalistiskt formgivna gurkstaden Västerås. Efter att ha varit nere och vänt i svenska tredjedivisionen är de nu tillbaka i andradivisionen. De gjorde en riktigt stark första säsong tillbaka och följde upp det med en rätt hyfsad andra säsong efter att de blivit ganska hårt söndervärvade.

Nu får de äran att ta emot gamla rivalen Örebro hemma i ABB Arena det första som händer inför säsongen 2020/21 och det ska bli riktigt roligt att se de två lagen mötas igen. Även om det är två lag med väldigt olika förutsättningar är det fortsatt en match med som får en att minnas tillbaka på andra roliga möten. Den meningslösa 5-4-segern i kvalserien 2012/13 efter att Örebro säkrat avancemang i omgången innan var givetvis skön, men ni har säkert andra sköna favoriter.

Förhoppningsvis blir det också lite färre skador än när Bofors stod för motståndet.

– Det finns en stor rivalitet mellan klubbarna och städerna som går långt tillbaka i tiden. Det känns kul att vi kan starta försäsongen med en match mot just Västerås, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *