Ingen fortsättning för Weinstock

Ingen fortsättning för Weinstock

Örebro Hockey borde veta bättre än att skicka ut tråkiga nyheter en fredag, eller någon dag för den delen. Marcus Weinstock kommer inte att få förlängt med Örebro Hockey. Weinstock blir givetvis inte bättre längre, men han håller fortfarande en hög nivå och för de pengar han gör det är det väldigt svårt att hitta någon klockrent ersättare.

– Jag och Marcus har känt varandra under många år och han har haft en otroligt stor betydelse för Örebro Hockey. Vi har haft en diskussion under en längre tid och det här beslutet har vuxit fram gemensamt. Jag vill tacka Marcus för allt han gjort för Örebro Hockey och min förhoppning är att Marcus blir kvar i en annan roll i förening, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Klubben nämner också i utskicket att han haft stor betydelse för klubben och det är ingen underdrift. Hans magiska spel i kvalserien 2013 var direkt avgörande för att klubben skulle ta klivet upp. När stora stjärnan Jared Aulin gick sönder och klubben sladdade in i kvalserien, efter att ha tidigare varit långt därifrån, axlade Weinstock rollen som den stora offensiva härföraren och även om han inte gjorde det på egen hand var han en extremt stor del av den prestation som laget stod för och tog sig till SHL.

Han är den spelare som gjort näst flest matcher i klubben genom alla tider med 536 stycken (enligt Eliteprospects.com). Han är trea i den totala poängligan efter Henrik Löwdahl och Jonas Almqvist. Fyra i målligan, tvåa i assist och tvåa i utvisningar. Han har spelat större delen av sin karriär i Örebro Hockey och varit en stommespelare hela tiden. Inte alltid en ledande spelare, men han har spelat allt utom målvakt och varit en spelare man kunnat lita på i vått och torrt.

Utan Weinstock hade det inte blivit något SHL-spel. Det vågar jag påstå utan att överdriva. Nu är inte Löwdahls tröja uppe i taket än (varför i hela friden är han inte det?), men nog måste Weinstock vara näst på tur? Det han gjort för klubben under alla dessa år är det extremt få spelare som kan mäta sig med. Han har dessutom levererat på en hög nivå hela vägen och visat ett hjärta som ingen har kunnat ifrågasätta.

Nu vill jag helst bara ha bra nyheter i inkorgen. Det är väl inte för mycket begärt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *