Försäsongssummering

Försäsongssummering

Det känns lite som att Örebro Hockey spelade fler matcher än de normalt gör på en försäsong, men också som att det gett laget mindre än normalt. Örebro har ett gediget grundspel att luta sig mot, men det är främst defensivt i all ärlighet.

Förra säsongens ibland krampaktiga offensiv finns fortfarande kvar och frågan om ”vem som ska göra målen” finns kvar hängande över laget. Inte minst i powerplay.

Nu får man lika många poäng genom att vinna med 2-1 som med 5-1, men en del i detta är powerplay, och det kostade Örebro många poäng förra säsongen. Petrus Palmu har värvats in och visst har han visat på frenesi, ett snabbt skott och bra inställning, men jag hoppas verkligen att det lossnar för honom ganska tidigt för Örebro måste höja sig offensivt.

Jag vill minnas ett powerplay under försäsongen där pucken åkte runt bland spelarna i ett väldigt tempo utan möjlighet för motståndarna att hänga och kände att, wow, nu händer det något! Fortsätt så!

Det tog dock bara till nästa powerplay innan det var sömnpiller igen. De två varianter som Örebro har består i regel av att hitta Öberg i slottet eller låta Abols tråckla in pucken ståendes precis framför målvakten. Det duger inte. Det är sönderläst.

Givetvis hoppas man att en kille som Linus Öberg ska ta ett kliv till och det kan han fullt rimligen ta. Rodrigo Abols behöver fortsätta på samma nivå och Mathias Bromé ska vara lika bra som senast han var här. Vi kan ju hoppas i alla fall. Hittills är jag inte jätteimponerad av någon av de senare två.

Robert Leino ser ut att ha studsat tillbaka ordentligt och det behövs, men bredvid honom spelar den kanske mest intressanta spelaren i Örebro. Rent av en av de mest intressanta i hela SHL. Leo Carlsson är bara 17 år och han är inte bara stor som få andra 17-åringar, han vann dessutom poängligan under försäsongen och snittade 1 poäng per match.

Jag vet. Man ska inte hypa upp ungdomar och lägga orimliga förväntningar, men Leo är något annat. Han är en talang utöver det vanliga och han hanterar det på ett supercoolt sätt. Han kommer att producera bra med poäng denna säsong och han kommer att gå högt i den kommande NHL-draften. Jag blir inte besviken om det inte blir så, men jag kommer att heja på honom och hoppas han lyckas.

Bara så jag inte glömmer: Tack för det Färjestad.

Jag tror fortfarande att Örebro kan ta en top-6-placering till våren, men jag hade verkligen önskat att det inte vore genom att förlitar sig på ett överjävligt målvaktsspel och uddamålssegrar. Örebro behöver göra fler mål helt enkelt och där klickar det inte riktigt än.

Premiären är på lördag och Linköping står för motståndet. Örebro har redan slagit dem en gång på försäsongen och det var en ganska klar seger på det. Nu hoppas jag att de kan göra om det.

PS. tipset kommer att publiceras inom kort. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *