Örebro förlorade pinsamt mot HV71

Örebro förlorade pinsamt mot HV71

Örebro stod för två bra perioder och en ”lite svagare”. Den första var det ordentligt övertag för Örebro i 15 minuter innan en utvisning lugnade ner spelet lite och matchen kunde sedan gå till pausvila. Innan dess hade Petrus Palmu gjort sitt första mål i Örebrotröjan dryga fem minuter in i perioden.

Den andra perioden var kanske lite jämnare, men fortsatt med Örebro i förarsätet. Örebro utökade till 2-0 rätt omgående när Leo Carlsson styr in ett skott från Kristian Näkyvä. Näkyvä hade även assist på Palmus mål i första perioden.

Palmu gjordes sedan även 3-0, också framspelad av Näkyvä, när han pricksköt in pucken i närmaste krysset.

Den tredje perioden hade ett litet annat utseende. HV71 tryckte på för att komma ikapp och fick in en reducering tidigt. Det gav dem energi och de fortsatte malan på. Det gick så långt att Örebro tog time-out halvvägs in i tredje perioden för att samla laget och komma tillbaka in i matchen.

Det gav utdelningen också, för HV71. HV71 var bara ett mål ifrån nu och de hade alla intentioner av att göra fler mål.

Örebro fick sedan en utvisning med sig när de väl kom ut ur zon och nästan in i HV71:s zon. Abols åker då ut för interference när Ortio sticker ut huvudet långt utanför sitt revir och faller omkull.

Spelet fyra mot fyra gick ut på att Örebro passade runt i egen zon för att sedan tappa den lagom som HV blev fulltaliga.

Örebro redde ut det, men HV71 forcerade in 3-3 ändå. Genomklappningen var ett faktum.

Matchen slutar 3-3 efter ordinarie tid.

Örebro verkade dock inte speciellt intresserade av att spela förlängningen så de bjöd HV71 på ett snabbt avgörande. Svagt är ett alldeles för klent ord för att beskriva spelarnas agerande där.

40 minuter bra hockey och resten var verkligen bedrövlig. Trist, verkligen trist.

Nu väntar Växjö på fredag. Tänk på att matchen börjar 18.00 av någon anledning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *