Första lånen klara: Marmenlind, Eriksson till Vita Hästen

Första lånen klara: Marmenlind, Eriksson till Vita Hästen

Vita Hästen har under dagen släppt nyheten att man kommer att låna in målvakten Daniel Marmenlind och forwarden Emil Eriksson. Det var sedan tidigare känt att en målvakt skulle lånas ut till Norrköpingsklubben och det var mer en fråga om det skulle bli Marmenlind eller Oscar Fröberg. Fröberg kommer också att lånas ut, men vart återstår att se.

Fröberg gjorde en stark insats i Arboga och division ett förra säsongen. Det är nog inte omöjligt att det blir Arboga igen då de bara har en målvakt i truppen just nu samtidigt som Örebro Hockey har varit tydliga med att man vill utveckla ishockeyn i regionen och samarbeta med andra klubbar häromkring.

Eriksson är numera senior och även om han gjorde succé med mål i sin SHL-debut och var starkt bidragande till Libor Hudaceks mål som gav Örebro 2-0 kommer han att få inleda sin seniorkarriär i Hockeyallsvenskan. Eriksson som är en klassisk tvåvägscenter fick tillbringa den mesta av sin tid på kanten när Örebro led av skador och gjorde absolut inte bort sig, men tempot och det fysiska spelet var något han måste komma in i mer.

Som det är nu har Vita Hästen 2 målvakter, 8 backar och 14 forwards, vilket brukar betyda fullt lag. Med andra ord är det inte speciellt troligt att några fler spelare lånas ut till dem om alla håller sig hela och friska. Örebro å andra sidan har 3 målvakter, 8 backar och 15 friska forwards. Utöver Fröberg då som vi ”vet” ska lånas ut för att få bra med speltid är det lite svårt att se att någon direkt uppenbar utlåning.

Jag tror varken Gustaf Franzén eller Michael Haga lämnade sina klubbar för att spela i Hockeyallsvenskan, samtidigt som övriga spelare känns ganska etablerade. Kanske att Johan Adolfsson får göra en ny vända i Vita Hästen för att komma igång igen efter operationen? Han gjorde succé senast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *