Furch nollade Leksand när Pilö målade

Furch nollade Leksand när Pilö målade

Det var inte riktigt den matchbild som jag förväntade mig. Örebro kom med fyra raka segrar och en av säsongens bästa förstaperioder senast mot Frölunda och jag hoppades på att få se något av en repris av den insatsen, men så blev det alltså inte. Nog för att Leksand hade två raka vinster, men det var mot ett Rögle utan självförtroende och Linköping utan … det mesta.

Leksand lyckades störa Örebro ganska bra i sitt presspel och mycket av spelet blev förlagt till Örebros zon. Örebro hittade sedan några minuter här och där under matchen där de också lyckades skapa en del tryck mot Leksands kasse. Örebro var mer direkta och skapade farligheter, medan Leksand mer bara öste på.

Ungefär så såg det ut under tre perioder. Dominik Furch visade åter igen att han nog är SHL:s bästa målvakt, men Juvonen på andra sidan fick också göra ett antal riktigt kvalificerade räddningar för att hålla Leksand kvar i matchen.

Matchens enda mål bombades in av Lukas Pilö i första perioden efter att Örebro avvärjt Leksands värsta tryck under de första 10-15 minuterna. Lite flyt hade han när skottet gick in via en Leksandsspelare, men han hade jobbat ihop till det. Han har varit duktig på att följa med upp i anfallen och ibland driva upp på egen hand. Det var dags för hans första mål helt enkelt. Bittert för Leksand att det kom just nu och att det blev matchens enda.

Att det här var Dominik Furch blott andra nolla i SHL är klart förvånande. Man tycker han borde haft några till vid det här laget.

Örebro vinner utan att göra någon jättematch. Man lyckas inte lösa upp Leksands presspel ordentligt och får jobba mycket med att försvara sig istället, vilket man å andra sidan gör väldigt bra samtidigt som Furch är … Furch.

Tre poäng in på kontot och man fortsätter att hänga på lagen i toppen av tabellen och Frölunda och Rögle tappade poäng. Tyvärr har Skellefteå hittat formen är nu det största hotet underifrån.

Nästa match är hemma mot Rögle som åkte på rådäng mot Luleå. Det blir intressant att se om Kovacs är spelklar till dess och var han kommer att spela i så fall. Han verkar bekant med Lindholm och Bagenda sedan innan, men Linus Öberg kommer man knappast att peta i detta läge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *