Kovacs är klar!

Kovacs är klar!

Robin Kovacs är officiellt klar för Örebro Hockey. Han är inte spelklar riktigt än, men Örebro Hockey är snälla och bekräftar det vi alla kändes oss rätt säkra på vid det här laget.

Kovacs kommer att avsluta säsongen i Örebro och har efter det kontrakt i tre år till. Han kommer att vara en av de bäst betalda i klubben om man ska tro ryktena. Örebro sägs betala 250 000kr för att få loss Kovacs redan nu, vilket Kovacs troligen uppskattar med tanke på hur frostig hans relation med Luleås tränare blev efter att ryktena kom igång.

Kovacs har förklarat för SVT vad som bakom hans val av Örebro:

– Det är många som inte har insyn i hur det fungerar med de här bitarna. Örebro hörde av sig tidigt och erbjöd ett bra kontrakt. Luleå hade inte kontaktat mig för en förlängning. Jag kände då att jag ville vara med på den resan som Örebro slagit in på. Sen är det närmare Stockholm vilket inte ska stickas under stol med. Fira jul och födelsedagar med mina närmaste har jag längtat efter. Jag har ju knappt träffat min familj de senaste åren med USA och New York (red anm: han gjorde en avstickare till USA innan han landade i Norrbotten).

– Vi är jätteglada att kunna knyta till oss Robin. Vi får in en spetsig forward som har öga för målet och som kommmer hjälpa oss offensivt. Robin är i en bra ålder och det känns väldigt kul att vi har kommit överens om ett längre avtal, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *