Grossman till Örebro?

Grossman till Örebro?

När Marcus Högström dök upp på marknaden var det många som ropade högt att ”honom vill vi ha!” En back med offensiva förmågor som inte gör bort sig i egen zon. Namn som platsar på den listan är inte överdrivet många, ännu färre som faktiskt är tillgängliga på marknaden mitt under en säsong. När sedan Nicklas Grossman fick gå från sitt kontrakt med Calgary Flames var det färre som reagerade på samma sätt, även om det fanns klubbar som uttryckte intresse för honom.

Grossman draftades redan i andra rundan av Dallas Stars 2004 och har spelat i Nordamerika sedan säsongen 2005/06. Han fick debutera säsongen därpå och säsongen 2007/08 hade han spelat till sig en plats i laguppställningen hos Dallas Stars. Han är och har aldrig varit någon ”flashig” back utan han är killen som ska göra ett stabilt jobb i egen zon. En stor defensiv back.

Nu när han ryktas vara på väg till Örebro undrar man så klart hur han skulle passa in i dagens lag. Idag har Örebro Viktor Ekbom Johan Motin och Alexander Hellström som är stora, tunga och rejäla backar som ska mota spelare i egen zon. Peter Andersson och Gustav Backström är inga små killar det heller, men mer tvåvägs än resten. Med Grossman i laget får man definitivt slagsida på backsidan mot den tyngre defensiva typen.

Det är inte så att Örebro släppt in jättemycket mål under säsongen, men laget har inte heller imponerat defensivt. Laget har inte heller underproducerat grovt offensivt heller, men samtidigt är det inte så att man häpnar över målskyttet. I båda fallen är det lite mediokert helt enkelt såhär långt. Framförallt offensivt tror jag ändå att det finns mer att ta av med det nuvarande materialet, men samtidigt när jag kollar på det defensiva arbetet är jag lite mer fundersam.

Det man helst av allt vill ha är en back som är spelande och kan sätta en bra förstapass. Det är inte vad Grossman gjort sig känd för. Jag är inte säker på att detta är rätt väg att gå, men det är kanske en bättre värvning och mindre chansning än många av de andra spelare som finns tillgängliga just nu. Nu har han inte spelat på stor rink på många år, men man vet nog ungefär vad man får oavsett. En stor kille som ska mota bort spelare och puck. Kanske inte så mycket mer, men om det är det de vill ha så … ja, varför inte?

Om man nu inte känner sig trygg med Dominique Heinrich kan jag tycka att det vore roligare att man körde vidare med övriga backar och tar upp en junior. Ludvig Carlsson får gärna spela fler matcher i A-laget om jag får tycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *