Örebro J20 fyra nya poäng, fortsatt i topp

Örebro J20 fyra nya poäng, fortsatt i topp

Örebro Hockey J20 fortsätter att hålla uppe ett bra spel och har efter seger mot Rögle med 4-0 och sedan förlust mot serietrean HV71 med 4-5 i förlängningen tagit fyra nya poäng i jakten på serieseger. Rögle som ligger sist i serien kom på besök till Behrn Arena i söndags och det skulle bli en ganska chansrik match. Det sköts 75 skott under matchen och till råga på det var det bara Örebro som faktiskt lyckades hitta nätmaskorna.

Den första perioden var en aningen vild historia där Örebro skulle spela boxplay i inledningen av perioden och i slutet av den och däremellan ta ledningen med 1-0. Trots boxplayspelet skulle Örebro ändå vinna skotten med 16-12, vilket får ses som ett styrkebesked. I den andra perioden skulle det vara Rögle som skapade mest avslut, men istället skulle Örebro utöka sin ledning tre gånger och lämna perioden med 4-0 på tavlan.

Det resultatet stod sig sedan matchen ut efter att den tredje perioden blivit aningen lugnare och mer tillknäppt än de andra två. Jonathan Frykholm höll sin femte nolla för säsongen. Det är överlägset bäst i serien. Adam Åhman i HV71 är näst bäst med tre nollor i år. I övrigt stod Glenn Gustafsson för 1 assist, men överskuggades av Filip Forsmark som fortsätter att servera sina lagkamrater med delikata passar och blev noterad för 2 assist denna match.

Åhman skulle bli målvakten som skulle försöka få stopp på Örebro i gårdagens match och det gick väl sådär. I Örebros mål fick Isac Ohlsson chansen mellan stolparna. Ohlsson har studsat lite mellan J20 och J18 i år, och HV71 är utan tvekan en svår uppgift för sjuttonåringen. Även denna match skulle bli en ganska händelserik match med många avslut, men i den här matchen skulle det komma mål åt båda håll om vartannat.

HV71 inledde bäst och tog ledningen med 2-0 efter cirka 13 minuter. Örebro fick dock till en reducering kort innan pausvilan. Kort in i den andra perioden skulle Örebro också kvittera ledningen och sedan av bara farten ta ledningen med 3-2 inom loppet av 22 sekunder. Det var inte alls orättvist då Örebro tagit över spelet i den andra perioden och fick också utdelning på grund av detta . Tyvärr stod sig inte ledningen perioden ut utan HV71 lyckades kvittera med 5 minuter kvar av perioden.

Örebro var dock sugna på en seger och bara två minuter in i den tredje perioden kunde de ta ledningen med 4-3. Örebro fortsatte sedan att ha hyfsad kontroll på spelet och släppte inte fram speciellt många avslut från HV71-spelarna. Tyvärr skulle de lyckas kvittera ändå efter drygt halva perioden spelad. Efter det blev det lite ställningskrig och alla ville gå hem med minst 1 poäng.

Tyvärr skulle HV71 få med sig bonuspoängen efter att de avgjort 2 minuter in i förlängningen. Örebro ligger fortsatt kvar i toppen av tabellen och har fortfarande bara förlorat tre matcher efter full tid. Tyvärr har de ganska dålig statistik i förlängningen och efter straffar, men med bara två matcher kvar att spela, Växjö och Karlskrona borta nästa helg, och laget klart för Top 10 känns det som en petitess i sammanhanget.

Forsmark leder den interna poängligan, men det är ganska få Örebro-spelare med i toppen av poängligan. Forsmark ligger på först 17:e plats och Daniel Lindberg på 23:e plats. Det är sannerligen bredden som bär fram laget där alla gör sitt jobb och bidrar till lagets framgångar. Andra lag gör betydligt fler mål än vad Örebro gör, men ingen släpper in färre mål.

Det ska bli jättekul att se hur laget står sig när de möter de bästa från J20 SuperElit Norra i Top 10 efter serierna slås ihop. Det verkar bli Leksand, Modo, Brynäs, Luleå och sedan står den sista platsen mellan Timrå och Västerås som kommer att göra upp mot Örebro, Frölunda, HV71, Växjö och troligen Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *