Hela sex juniorer lyfts upp till A-laget

Hela sex juniorer lyfts upp till A-laget

Örebro Hockey har presenterat årets kull av juniorer som ska få sommarträna med A-laget och det är inte mindre än sex spelare som får chansen.

Det är en målvakt, två backar och tre forwards. Inga förvånande namn på något vis, men likväl riktigt kul att de får vara med och känna på tagen i A-laget.

Målvakten William Kias har stått för en riktigt stark säsong med J20. Han värvades in från Bofors för att få chansen att spela J20 SuperElit på riktigt och han har verkligen visat hur bra han kan vara under säsongen. Örebro har fått fram många bra, unga målvakter under åren, men tyvärr ingen som lyckats ta klivet upp i A-laget. Vi får se om Kias blir den första som klarar det steget.

De två backarna är kanske lite mer bekanta för mängden: Erik Norén och Filip Forsmark. Norén har redan fått debutera i SHL. Som bekant är han defensiv pjäs med ett rejält spel.

Forsmark är mer av tvåvägsback med offensiva uppsidor. Det blev till slut 33 poäng på 43 matcher till slut. Han var med och ledde Örebros U16-lag till brons för ett par säsonger sedan och han har fortsatt att utvecklas i sin ledarroll i laget.

Oscar Geschwind har varit en av länets stora talanger sedan många år tillbaka. Han har gjort två sejourer i TV-pucken och har under säsongen kommit fram som en riktigt skarp målskytt med hela 20 pytsar på 43 matcher. En offensiv spelare med känsla för målet om man säger så, men samtidigt också stöpt i Örebromodellen med allt vad det innebär.

Elias Ekström var ombytt till två matcher under SHL-säsongen, men han ändå med hela 39 poäng (17 mål, 22 assist) på 43 matcher med J20. En otroligt skön spelare i mina ögon och jag är fortfarande bitter att hans mål dömdes bort. Mycket spelsinne att hämta här.

Theodor Pistek var faktiskt snäppet värre med samma poängtotal, men 19 mål och 20 assist. Han har representerat de tjeckiska ungdomslandslagen flitigt och i år visat att han kunnat lyfta sitt vassa spel till SuperElit utan större bekymmer. En riktig poängmaskin.

J20 som började lite knackigt har gått från klarhet till klarhet och avslutade säsongen som Sveriges bästa juniorlag med den bästa av kombinationer: många mål framåt och få mål bakåt. Det känns bara rätt att så pass många får chansen att träna med A-laget i det läget, men samtidigt förstår man att de finns lite extra utrymme att göra det just nu.

Örebro behöver skriva lite kontrakt här inom kort och frågan är om de väljer att satsa på nya namn eller förnya några av de som gått ut. Spelare utan kontrakt har åkt hem och det känns som intresset från Örebro för dessa är relativt svalt i de flesta fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *