Helgjuten insats gav tre pinnar mot Skellefteå

Helgjuten insats gav tre pinnar mot Skellefteå

Det var en snudd på skräckinjagande start från Skellefteå där de tryckte på något våldsamt i sin press under ett par minuter i första perioden, men Örebro löste det hyfsat och stod framförallt emot målmässigt.

När stormen lagt sig, vilket den gjorde ganska snabbt jämnade Örebro ut spelet och 0-0 vid periodpaus kändes ungefär rättvist. En del farligheter, men två riktigt bra målvakter höll tätt.

I den andra perioden var det väldigt mycket Örebro. De tog snabbt ledningen genom Viktor Ekbom när Kalle Olsson skymde Joni Ortio snyggt. De ökade sedan på när Wandell och Manninen hade show. Viksten fyllde Sallinens position med bravur och fick göra 3-0 efter att Manninen igen snurrade snyggt på offensiv blå.

Örebro fortsatte och hade kunnat göra fler mål, men de ville sig inte.

I den tredje fortsatte det på liknande vis. Inga mål dock från Örebro, trots finfina chanser, utan istället skulle Skellefteå lyckas grisa in en puck efter en del tveksamheter. Det fanns dock tveksamma beslut från domarna åt båda håll denna match. Man får väl se det som utjämnat på något sätt.

Skellefteå gjorde ingen direkt jätteanstormning för att reducera ytterligare. De tog ut målvakten, men istället gjorde Örebro 4-1 i tom bur efter att Manninen spelat fram Johan Wiklander till öppen kasse. Manninen hade sedan innan själv misslyckats med att sätta den i tom kasse två gånger.

Överlag en gedigen insats från Örebro mot ett rätt blekt Skellefteå i all ära. Jag vill inte ta ifrån laget insatsen, men det var klasskillnad på motståndet idag och igår. Lustigt hur hemmafördel kan spela in sådär.

Det är bara att inkassera tre poäng och vara nöjd. Nu följer två hemmamatcher till. Förhoppningsvis kan de vinna även dessa och sedan ta med sig den fina trenden till bortamatchen därpå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *