Weinstock hett villebråd bland SHL-klubbarna?

Weinstock hett villebråd bland SHL-klubbarna?

Marcus Weinstock hade ett optionsår på sitt kontrakt som klubben valde att utnyttja inför denna säsong. Han hade då stått för sin bästa säsong hittills i SHL. Jag vill inte skriva i karriären för jag vet inte hur jag ska jämföra det med när han klev in och ledde laget till SHL när Jared Aulin gick sönder. Då var han på nästan omänsklig nivå.

Han är nu på god väg att tangera förra säsongens poängrekord även om han kanske hade en bättre säsong rent spelmässigt förra året. Det har varit en anpassning till ett nytt spelsystem, men han har fortsatt att göra poäng.

Jag vet inte om han är ultimat i Sundblads spelsätt, eller Örebro-modellen som vi inte riktigt vet vad det står för, men han är en kulturbärare och det skulle verkligen svida att se honom i en annan tröja nästa säsong.

Djurgården och Skellefteå sägs vara två klubbar som rycker i Weinstock. Det är inte omöjligt det finns fler.

Han har varit en ledande spelare i Örebro under många år. Han har spelat i Örebro i åtta säsonger snart, halva sin seniorkarriär, men jag vet inte om det är därför man ska förlänga.

Det faktum att han producerar 30 poäng i SHL är däremot en väldigt bra anledning att förlänga. Det är inte så många spelare i SHL gör det. Trettio poäng räcker i regel för att nå topp-35 i SHL. I ett bottenlag innebär det att man kan lira i förstakedjan, man kanske rent av är laget mest produktiva spelare. I ett topplag är man en topp-6-spelare.

Han är en spelare som kan spela powerplay och agera spelfördelare där, vilket kan vara en av anledningarna Djurgården är så heta på honom. Han är också en teknisk spelare som utvecklat sitt fysiska spel, men behållit sina finesser. Han är extremt allround helt enkelt.

Weinstock fyller 34 snart. Han har barn och familj som är ganska stadgade i Örebro. Jag skulle gissa att det är värt en del i förhandlingarna, men inte hur mycket som helst. Det går kanske att bo kvar i Örebro och pendla till vissa klubbar, men varför skulle han behöva göra det? Örebro borde förlänga kontraktet helt enkelt.

Ge han ett snyggt avslut på karriären med två år, ett plus ett kanske, till i klubben och ge han legendarstatus efter det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *