Hellström får leta ny klubb

Hellström får leta ny klubb

Som väntat har Örebro Hockey och Alexander Hellström valt att bryta samarbetet och låter Hellström söka ny klubbadress trots två år kvar på det guldkantade kontrakt han fick av förre general manager Pontus Gustafsson. Ni minns säkert hur det tog en evinnerlig tid förra våren innan Örebro Hockey gjorde de offentligt att man förlängt med Hellström?

Det kanske, eventuellt var så att man redan få försökte hitta en lösning på ett kontrakt som den nya sportsliga ledningen inte ville ha, men inte kom undan. Efter att han blivit framröstad som fansens MVP höjdes hans ikonstatus som sedan ledde till sagda kontrakt i tron att han skulle dra folk till arenan.

Det ska dock sägas att han spelat sitt spel och gjort det väl för den spelartyp han är, men min personliga åsikt är att det finns alldeles för lite uppsida med en sådan spelartyp. Han fick redan under förra säsongen begränsat med speltid. Han gjorde inte bort sig i den roll han hade, men det var en rätt tråkig roll som inte bidrog med speciellt mycket poäng till laget. Klubben behöver skapa utrymme för en annan back som kan bidra mer helt enkelt.

– Vi har idag kommit överens med Alexander om att bryta vårt avtal. Vi kommer inte kunna erbjuda honom den istid som han önskar och därför har vi kommit överens om att den bästa lösningen är att vi går skilda vägar. Jag vill passa på att tacka Alexander för hans insatser i Örebrotröjan och önska honom lycka till i framtiden, säger Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *