Manninen lämnar för KHL, Jokerit [Uppdaterad]

Manninen lämnar för KHL, Jokerit [Uppdaterad]

Sämsta möjliga nyhet släpptes precis av Henrik Sjöberg på Hockeynews: Sakari Manninen väljer att utnyttja sin KHL-klausul och skriver på för Jokerit istället. Offensivt sätt var han lagets bästa spelare förra säsongen och det är utan tvekan ett rejält avbräck för Örebro. Nu måste Niklas Johansson inte bara fylla de spetsluckor som finns sedan tidigare (ungefär en hel förstalina) han måste även ersätta den enda spelare som kanske egentligen hade kunnat spela i ren förstalina.

All respekt för hans radarpartners Tom Wandell och Jere Sallinen men deras tvåvägsegenskaper är vad som gör dem så älskvärda, inte deras råa offensiva potential. Där var Manninen på en nivå över dem. Det här var inte alls kul, men samtidigt så öppnar det upp lite löneutrymme för NJ att jobba med. Jag hoppas han kan pricka lika rätt med Manninens ersättare som han gjorde med Manninen själv.

Uppdatering: Enligt detta citat av Niklas Johansson går inte Örebro helt lottlösa, men jag tror man hellre hade behållit honom:

– Självklart tråkigt att tappa en sån tongivande spelare som Sakari. Samtidigt har vi vetat om att det har funnit ett stort intresse och detta kom inte som någon stor överraskning. I sitt kontrakt har Sakari haft en klausul som gör att ett KHL-lag kan köpa loss honom. Vi är glada för Sakaris skull och önskar honom lycka till, säger Sportchef Niklas Johansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *