Historiskt SM-brons till Örebro J20

Historiskt SM-brons till Örebro J20

Det var en oerhört jämn match där Örebro fortsatte på samma linje som mot Växjö med att ta mängder med utvisningar, men denna gång höll man ihop boxplayspelet och klarade sig undan billiga mål i baken.

Luleå tog ledningen tidigt genom Christoffer Björk och det resultatet stod sig bra länge i matchen. Luleå hade många chanser att utöka ledningen under andra perioden, men Isak Mantler var fullständigt omutlig.

Istället skulle Örebro utjämna i slutet på andra perioden när Alfred Barklund dunkade in en puck från blå. I den tredje skulle sedan Örebro ta ledningen när det blev spel fyra mot fyra. Anton Johansson satte sitt SJUNDE mål i slutspelet på en retur på skott från samme Barklund.

Örebro höll ut väldigt länge, men Luleå skulle till slut lyckas kvittera när Glenn Gustafsson väldigt oturligt styrde in en puck i eget mål. Det var nog enda sättet som Luleå skulle lyckas överlista Mantler på i det här läget.

Med dryga minuten kvar fick Örebro chansen att spela powerplay och skapade en del tryck och farligheter, men pucken ville inte in. Inte heller i förläningen där spelet med en man mer fortsatte ville pucken inte in.

Förläningen blev mållös och det blev dags för straffar.

Mantler började med att rädda Luleås första straff från Jesper Juntto.

Anton Johansson klev sedan in, fintade ned Ludvig Christoffersson och lyfte in pucken i öppen kasse.

Noel Gunler tog Luleås andra straff och han var nära att överlista Mantler, men träffade ”bara” stolpen.

Sedan blev det dags för Glenn Gustafsson och han var mer rak på sak och säkerheten själv i avslutet.

I och med det var segern säkrad och Örebro J20 spelade hem klubbens första J20-medalj. En historisk bragd där laget verkligen växt fram genom säsongen och spelade som bäst när det betydde som mest. En välförtjänt medalj för killarna.

Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *