Ny typ av coach ska stärka laget och upplevelsen

Ny typ av coach ska stärka laget och upplevelsen

Det är väl ingen som riktigt kan förneka att Chris Hamilton haft en positiv effekt på spelarna. Han kom in när det var som mörkast och han fick laget att lyfta sig till en helt ny nivå. Hamilton var inte en ”mental coach” utan en ”performance coach”. Han pratade inte om välbefinnande utan om att prestera.

Med detta i ryggen har klubben kollat vidare på vad för andra typer av coacher det finns och man har nu landat på att testa en så kallad ”life coach” i form av indiska gurun Topee Mein Baat kar Rahe. Man har dock tänkt ett steg längre i detta fall och man tänker inte bara utnyttja honom för spelarna, utan också för publiken.

På grund av det känsliga brandalarmet, som vi alla vet så väl hur det låter, har man förbjudit Mein Baat kar Rahe att tända någon form av rökelse eller stearinljus i lokalerna. Man har också sagt nej till att han ska kasta blomblad, kvistar och annat material på golvet i omklädningsrummet. Han får hålla sig till ett konferensrum för detta.

För att man ska få ut så mycket som möjligt av detta kommer varje spelare att ha personliga möten med honom sex gånger i veckan och sedan en gemensam yoga minst en gång i veckan. Spelare som önskar får så klart träffa honom oftare. Han ska vara redo att prata om allt från prestandaproblem på isen, i sovrummet, köket, NHL’18 eller Battlefield. Han vill inte prata Counter Strike dock, det gick han inte med på. Det var ”beneath him … and the players really. They should know better already.”

Privatpartners kommer även att kunna boka in gruppmöten med honom under säsongen i anknytning till matcher där man kan ställa frågor om spelarna och laget, men även om man är rädd att återfödas som en dammborste, padda eller fissionsreaktor. Ingen fråga är för liten eller för stor för Mein Baat kar Rahe.

I samma veva har det kommit fram planer på att köra två nya temamatcher kring detta:

Jofa-yoga. Exakt vad innebär vet jag inte, men jag har sett bilder på hockeyspelare i undermundering som stretchar mitt på isen. Om det hade med temat att göra eller inte låter jag vara osagt. Någon menade att man skulle öppna dörrarna och låta folk komma ner i pausen och vara och köra yogaövningar på isen under hans ledning. Det kommer att finnas ett formulär man måste skriva på där man friskriver Örebro Hockey från eventuella skador som kan uppstå i och med detta.

Alternativa mode och kost-matchen: Det visar sig nämligen att Mein Baat kar Rahe är gift med en kvinna som tillverkar sina egna kläder av bl.a. hampa, men också hemkokta näringslösningar som ska kunna hjälpa folk med reumatism, hjärtsvikt, IBS och nageltrång. Hon har lyckats förhandla in en temakväll där man kommer att bjuda in ett lite äldre klientel som vanligtvis inte åker på matcher samt folk som normalt sett inte ser matcher eftersom de har valt bort att ha elektricitet hemma.

Klubben har därför hyrt in extra bussar, med rullstolsliftar och utrymme för rullatorer, som går från utvalda ålderdomshem runtom staden. Under denna match kommer alla med abonnemang på rullstolsplatser att erbjudas andra platser runtom arenan. Sikt av hela isen garanteras inte. Man kommer även ställa ut extra cykelställ för den andra gruppen av besökare man hoppas kunna locka till sig.

Man har också bestämt sig för att fortsätta med Ladies Night.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *