Hudacek avstängd, Wiklander kallas hem

Hudacek avstängd, Wiklander kallas hem

Libor Hudacek drog omgående på sig ett matchstraff i matchen mot Karlskrona och nu har disciplinnämnden bestämt att han ska stängas av 2 matcher och betala böter på 13000kr. Det innebär att han bär upp en månadslön mellan 80 001–120 000. Fullt rimligt med tanke på de förväntningar som ligger på honom. Hade han varit en defensiv pjäs med begränsad speltid kanske det hade varit en annan sak.

I samma veva rapporterar NA att man kallar hem Johan Wiklander från Karlskoga. Han har fått duktigt med speltid där och bidragit med 5 mål och 1 assist på 10 matcher i bottenlaget i öst. En klart godkänd insats av Wiklander och med Hudacek borta är det inte mer än rätt att han skulle få chansen igen. Kalle Olsson har varit magsjuk, men hinner kanske kvickna till över julen. Wiklander en stabil spelare i boxplay och skulle där kunna ersätta Olsson om det skulle behövas. Jag tror inte han går in som en direkt ersättare till Hudacek utan man flyttar nog upp någon med mer fart på rören dit.

Det är inte alls omöjligt att man även kallar hem Arvid Aronsson som spelat med samma bottengäng då Viktor Ekbom utgick i matchen mot Karlskrona. Speciellt eftersom man inte verkar ha någon tilltro till Lukas Pilö som även han är tillgänglig, men bara fått nöta bänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *