Hudacek nollade Djurgården, igen

Hudacek nollade Djurgården, igen

Julius Hudacek hade en bra dag på jobbet, men så brukar det också vara när Djurgården står för motståndet. Tyvärr brukar inte matcherna i sig vara speciellt bra eller underhållande alla gånger, och dagens match var inget undantag. De två första perioderna var snudd på bedrövliga och att det stod 0-0 efter första perioden berodde mycket på att skotten flög vitt och brett istället för in i den öppna kassen när lägena kom. Eller så sköt de i ramverket.

Djurgården dominerade skotten i första och ännu mer i den andra. Om det var något som kändes positivt efter matchen var det ändå boxplayspelet som fungerade. Så pass bra att Johan Wiklander, som gjorde en riktigt bra match i just den spelformen, kunde skjuta 1-0 till i Örebro med en man mindre. Det var inte igår man såg det hända för Örebro i Behrn Arena.

Den tredje perioden bjöd på bättre hockey överlag. Djurgården försökte lite mer och lite bättre samtidigt som Örebro kunde försöka styra och kontra lite mer, vilket de är bättre på än att försöka föra matcher. Nu skulle det inte vara en kontring som nästa mål kom på utan istället skulle Kalle Olsson raka in en retur på ett skott från blå. Ett mål de verkligen jobbade till sig.

Några minuter senare skulle Martin Johansson plocka ned en lyftning från Johan Motin på offensiv blå, styra in mot mål i ett 2-mot-1-läge och servera Daniel Viksten öppen kasse. Viksten gjorde inga misstag utan satte säkert 3-0. Som han väntat på det målet. Han har skjutit och skjutit och skjutit, men äntligen kom så målet och vilket enkelt mål det var när det väl kom.

Greg Squires gjorde en kanonmatch även om han inte hamnade i poängprotokollet denna gången. Joel Mustonen som ersatte Libor Hudacek har en bit kvar till toppformen och Marcus Weinstock fick ägna mycket tid till defensivt arbete, vilket han gjorde bra. Annars syntes han mest i powerplay-spelet.

Kedjan med Siim Liivik, Johan Adolfsson och Johan Wiklander gjorde kanske sin bästa match hittills, men så tror jag detta motstånd passar dem som handen i handsken. Grishockey mer eller mindre. Som vanligt bra intentioner från Michael Haga och Kalle Jellvert, men de kom inte loss idag.

Överlag en ganska dålig match som sagt, men lika skönt ändå att vinna. Nu väntar ett svårare motstånd i form av Luleå. Det kan också bli lite grisigt misstänker jag, men ändå en bättre match överlag. Skulle Örebro vinna byter de plats i tabellen och Örebro är åter på play-in-plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *