Inför Örebro – Djurgården

Inför Örebro – Djurgården

Örebro må ha i stort sett fullt lag, men det verkar tyvärr inte lett till det bättre just nu. Även om Linköping är på väg uppåt i form och Frölunda just nu är seriens bästa lag gjorde Örebro långt ifrån sina bästa insatser mot endera lag. Mot Linköping lyckades man ändå hålla ihop spelet och var väldigt nära att ta tre poäng, men föll ihop på slutet. Mot Frölunda däremot sjönk spelet till en ännu lägre nivå och när man möter ett så pass bra lag som Frölunda kan det bara gå på ett sätt.

Örebro har dock visat att de kan studsa tillbaka bra tidigare på säsongen och när de nu möter ett Djurgården som det går riktigt tungt för borde de kunna bjuda upp till en bra insats. Kedjan med Tom Wandell, Daniel Viksten och Martin Johansson verkar som att den kommer att få fortsatt förtroende, och jag hoppas verkligen att den kommer igång för än så länge har den inte visat på mycket. Det är mer individerna än kedjan som gör något bra på isen.

Övriga kedjor kommer troligen se likartade ut. Jag förväntar mig inga större förändringar, men man ska aldrig säga aldrig med tanke på den starka besvikelse som tränare Lars Ivarsson uttryckte efter matchen. Det var ett lågvattenmärke ifråga om insats och kämpaglöd helt enkelt. Med tanke på det ovan nämnda och att de gärna inte kan ändra på kedjan med Greg Squires, Libor Hudacek och Marcus Weinstock, blir det lite av en fråga var man ska stoppa in Joel Mustonen? Tillsammans med Michael Haga känns som en bra idé och kanske Kalle Jellvert som har bra spelsinne och fart på rören?

I övrigt ska ingen ha dragit på sig nya skador. Jag skulle verkligen vilja se lite omkastningar i försvaret dock. Viktor Ekbom och Gustav Backström var ett fungerande par. Bobbo Petersson och Petr Zamorsky fungerade också bra. Alexander Hellström och Dominique Heinrich hade lite oväntat en hyfsad kemi, men motsatser dras väl till varandra har jag hört? Peter Andersson behöver få bättre stöd i sitt beslutsfattande och jag kan tycka att det vore lönt att spela honom som extraback istället för ordinarie just nu. Det lämnar Johan Motin utanför truppen. Tufft, men någon måste hamna där.

Djurgården spelar ett tufft spel och vill åka mycket skridskor. De har en defensiv som inte alls fungerat och ett målvaktsspel som inte imponerat, men de har spetsspelare som underpresterat och de har energi i sig någonstans. De kan göra farliga saker om motståndarna inte är vakna. Om Örebro bara ser till att komma till jobbet, snöra på sig skridskorna och ger allt ute på isen, vilket de borde göra varje kväll, ska det kunna gå bra ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *