Hudacek nollade Djurgården på Hovet

Hudacek nollade Djurgården på Hovet

Om Julius Hudacek hade en bra match mot HV71 senast var han ännu bättre idag mot Djurgården, men det var också försvaret överlag. Örebro såg till att kontrollera zonen framför mål och rensa bort alla puckar som ramlade ner där, men framförallt täckte de skott och styrde bort Linus Hultström från att skjuta på ett effektivt sätt.

Marcus Weinstock hittade målet för första gången i år när han tog till vara på en retur på Dominique Heinrichs skott i powerplay och innan första perioden var slut skulle Daniel Viksten äntligen hitta målet igen framspelad av Tom Wandell i ett flygande anfall. Det var ett skott som han satte över Mikael Tellqvists axel i en lucka som nog bara han hade en realistisk chans att träffa.

I tredje perioden skulle sedan Kalle Olsson fastställa 3-0 i öppen kasse. Fjärdekedjan med just Olsson, Johan Adolfsson och Anders Eriksson var väldigt nyttiga idag. Även om de inte skapade några större chanser var det otroligt jobbiga för Djurgården. Kedjan med Greg Squires, Joel Mustonen och Libor Hudacek var även de jobbiga och de hade några riktigt farliga chanser, men Tellqvist var antingen tät eller så sköt de utanför.

Kedjan med Sim Liivk, Michael Haga och Johan Wiklander var annars den som syntes minst. Även om Haga hade en del positiva räder och Liivik hade en korkad utvisning i slutet av matchen. Han och Wiklander borde lära sig att man ska inte slå klubban ur händerna på motståndaren. Det blir utvisning på det.

Martin Johansson var också, men det märktes verkligen att det var mjukstart för honom då han bara gjorde ett byte. Han såg pigg ut och hans berömda fart gick att skymta. J2o:s lagkapten Ludvig Carlsson fick också lite speltid, vilket känns kul att han inte bara fick sitta hela matchen.

Bland backarna verkar Bobbo Petersson gått i skola hos Petr Zamorsky i och med att han nu verkligen vågar skjuta slagskott och direktskott. Han har varit väldigt mycket gör mjuka skottpassar eller dragskott från blålinjen tidigare. Alexander Hellström har höjt sig mycket från de första matcherna på säsongen där han var rent ut sagt dålig i vissa matcher. Nu känns han bättre, men han har en bit kvar till nivån förra året.

Samtidigt måste jag säga att jag är mycket nöjd med valet av kapten i Viktor Ekbom. Det var min favorit och han har fortsatt med sitt uppoffrande spel och även om jag tycker även han har en bit kvar till sin högstanivå har han spelat bättre och bättre.

Boxplay har också väldigt bra ut de senaste matcherna. Powerplay likaså.

Det innebär tre raka segrar för Örebro och man klättrar upp till sjunde plats med 12 poäng i en haltande tabell. Härnäst väntar ett Frölunda som har öppnat säsongen bra, även om det blev torsk mot Linköping ikväll. Frölunda är ett lag Örebro haft lätt för genom åren, men det återstår att se om det fortfarande gäller när de kommer till Behrn Arena på tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *