HV71 nollade Örebro i Behrn Arena

HV71 nollade Örebro i Behrn Arena

Om det finns något som man kan ta med sig från denna match är det att HV71 är skrämmande bra när allt stämmer för dem. Det tog lite mer än en halv period för dem att komma igång idag, men när de väl gjorde det så var det verkligen som att se en maskin. De har ett spel som är snabbt och spelarna köper det till fullo. De har bra kemi i kedjorna och ett stabilt försvarsspel i egen zon.

Örebro började annars ganska bra. HV71 hade inget tempo alls inledningsvis och man tänkte att det här kan kanske gå vägen om de bara få in en puck, men istället var det bortalaget som gjorde mål och efter det så var det de som styrde och ställde. Även om den andra perioden blev mållös var det en fråga om överlevnad för Örebro. Det blev en fråga om att försvara sig både fem mot fem och i boxplay. Den senare spelformen måste ändå få godkänt idag.

Örebro skapade några heta chanser, framförallt kedjan med Libor Hudacek, Greg Squires och Marcus Weinstock, men lyckades inte få in pucken. HV71 hade bra kontroll över området framför mål och lyckades få bort pucken effektivt eller så höll Linus Söderström pucken. När sedan 2-0 ramlade in i powerplay kändes det som en väldigt tuff uppförsbacke för Örebro. Resultatmässigt var ändå Örebro med i matchen fram till dess. Att en puck skulle ramla in på ett eller annat sätt skulle ändå kunna hända.

När sedan 3-0 kom var matchen egentligen redan över. HV71 kontrollerade matchen på ett väldigt bra sätt och det var bitvis imponerande att se hur de lyckades hålla Örebro borta från målet och bryta uppspelen. Samtidigt såg Örebro aningen loja ut och glöden fanns inte riktigt där. HV71 ville vinna detta mycket mer än Örebro.

Visst finns det ljuspunkter också. Gustaf Franzén gav ett positivt intryck och även om han inte hade riktigt flyt med puckstudsarna gjorde han precis det man kan kräva av honom. Glenn Gustafsson, trots sin olyckliga utvisning, fortsätter att visa framfötterna. Han är inte felfri, men jag ser verkligen fram emot vad den killen kan bli. Godkänt debut för Nicklas Grossman också som nog har en bit kvar till sin högstanivå.

Julius Hudacek var bra i målet och hade massor med tur med stolpträffar och puckstudsar, vilket en bra målvakt har sägs det. Annars är det fortsatt konstiga passningar i egen zon som hamnar fel och en oförmåga att få ut pucken ur zon efter att motståndarna tryckt på under en period.

Nu är det nästan en hel vecka till nästa match. Troligtvis kommer det innebära att flera av de skadade spelarna återkommer till truppen. Glenn Gustafsson kommer högst troligen med J20 som har sina två sista matcher för säsongen och möjlighet att säkra seriesegern. Jag misstänker att Gustaf Franzén kommer skickas tillbaka till Vita Hästen, som för övrigt vann tidigare idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *