Franzén hemkallad, Nicklas Grossman i truppen

Franzén hemkallad, Nicklas Grossman i truppen

Gustaf Franzén har stått för en stabil insats i Vita Hästen. En förutsättning för att Örebro ska kunna skicka ned spelare till Vita Hästen genom det låneavtal som finns är att Vita Hästen anser att det är spelare som faktiskt kan bidra med något till klubben, och det har verkligen Franzén gjort. Nu när han blir tillbakaropad till Örebro är det tyvärr inte enbart på grund av att han spelat bra utan kanske mest av allt att senaste matchen mot Leksand gav tränare och klubb en rad nya frågetecken istället för utropstecken.

Flertalet spelare utgick under matchen och även om några återkom finns det fortfarande ett ganska stort orosmoln kring hur många spelare Örebro kan ställa på isen på lördag. Johan Wiklander utgick tidigt och återkom aldrig. Bobbo Petersson utgick också och spelade inte mer. Peter Andersson var borta för en period, men återkom. Greg Squires var utslagen, men verkade kunna spela vidare. Viktor Ekbom fick åka iväg och röntga sig för att försäkra sig om att han inte brutit något. Johan Motin är sedan tidigare borta med småskavanker. Julius Hudacek är åter i träning efter sin dag-till-dag-skada.

Kalle Olsson fick ett skott på knät, men spelade vidare. Siim Liivik spelade inte heller förra matchen och till råga på det blev Daniel Viksten avstängd tre matcher efter att ha slagit Tobias Forsberg i ansiktet med sin klubba. Inte mycket att säga om den egentligen. Viksten och resten av laget kände säkert mer frustration än någonsin tidigare under gårdagens match, men det ursäktar inte ett slag i ansiktet på motståndaren.

Men det är fortfarande främst backsidan som är kort om folk. Nicklas Grossman är registrerad i Örebro Hockeys trupp nu och kommer att spela i nummer 8. Härligt att våga välja ett lågt nummer i ett lag som annars sprider sina nummerval högt annars. Inte för att jag bryr mig egentligen, men någon kanske gör det. Med Grossman är det sex relativt säkra kort till på lördag. Jag bara gissar att Ludvig Carlsson får chansen igen? J20 har ändå speluppehåll just nu.

Om vi då sammanfattar det hela:

Spelare Position Status
Axel Brage G Hel
Julius Hudacek G Osäker
Peter Andersson D Hel
Gustav Backström D Hel
Viktor Ekbom D Osäker
Nicklas Grossman D Hel
Dominique Heinrich D Hel
Alexander Hellström D Hel
Johan Motin D Osäker
Bobbo Petersson D Osäker
Petr Zamorsky D Hel
Johan Adolfsson F Hel
Joakim Andersson F
Gustaf Franzén F Hel
Rasmus Fyrphil F
Glenn Gustafsson F Hel
Michael Haga F Hel
Libor Hudacek F Hel
Martin Johansson F Hel
Siim Liivik F Osäker
Joel Mustonen F Hel
Kalle Olsson F Hel
Gre Squires F Hel
Daniel Viksten F Avstängd
Tom Wandell F Hel
Marcus Weinstock F Hel
Johan Wiklander F Osäker

Ingen rolig läsning för varken tränare eller supporter. Jag hoppa Franzén kan visa framfötterna imorgon mot sitt gamla lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *