#HyllaHenrik startat av supporterklubben 14-3

#HyllaHenrik startat av supporterklubben 14-3

Den kanske största snackisen efter att Örebro åkt ut ur slutspelet var huruvida Henrik Löwdahl, också känd som Mr. Örebro, skulle fortsätta spela. Henrik Löwdahl har varit synonym med Örebro Hockey under många, många år och bidragit såväl på isen och bredvid isen på sätt som få andra spelare gjort, för någon klubb. Hans namn kommer för evigt vara förknippad med den rödvita dressen som är den enda han någonsin dragit på sig.

När beslutet sedan kom var det både väntat och samtidigt lite av en besvikelse. Han valde helt sonika att lägga skridskorna på hyllan. Det började genast pratas om att hans tröja och nummer skulle hissas till taket av Behrn Arena. Något som stadgarna inte tillåter förrän efter två år. Det hindrar dock inte supporterklubben 14-3 från att starta kampanjen #HyllaHenrik och lansera sidan hyllahenrik.se för att kunna genomföra ett större tifo framöver.

Man kan bidra med pengar eller tid för att förverkliga detta tifo. Enklast är att swisha pengar eller så kan man sätta in via bankgiro. Tid bidrar man enklast med genom att kontakta 14-3 direkt för att se hur man kan hjälpa till. Kontaktuppgifter, Swish-nummer och bankgiro finns på länken ovan.

I Örebro Hockey:s POD-cast, som släpper nya avsnitt varje måndag, intervjuades Mikael Fahlander nyligen och där tog han upp Löwdahl som sin kanske största ”värvning”. Det han menade var att han lyckades behålla Löwdahl i klubben, som då harvade i divsion 1, trots fina lockelser från klubbar i Hockeyallsvenskan och SHL.

Löwdahl var alldeles, alldeles för bra för att spela i division 1, men valde ändå att fortsätta i sin moderklubb. Inte nog med att han ledde klubben upp i Hockeyallsvenskan. Han fortsatte sedan att leda klubben under tiden där och var högst delaktig när klubben sedan avancerade till SHL. Han gjorde åtta mål på 14 matcher (förkval och kvalserie) och var starkt bidragande till Örebros avancemang till ishockeyns finrum.

Under säsongerna i SHL började skador komma allt oftare och hans spelstil där hårt arbete varit ett adelsmärke började ta ut sin rätt. Han missade en tredjedel av föregående säsongen och borde kanske missat mer och inte spelat småskadad under vissa matcher. Hans kaptensroll är det nog ingen som ifrågasatt där han ofta varit ledande i poängprotokoll och inställning, men under se senaste åren har kroppen börjat säga ifrån och det har varit mycket hjärta och själ och mindre mål.

Hans tröja kommer givetvis att hissas till taket, men tills dess förtjänar han även fansens hyllningar och jag kommer att göra mitt för att stötta initiativet. Besök hyllahenrik.se för att läsa om initiativet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *