Märkä-Simo har anlänt

Märkä-Simo har anlänt

Med Siim Liiviks ankomst till Örebro kom det snabbt upp intervjuer hos både Örebro Hockey och Nerikes Allehanda där de pratar om vad han kan bidra med både på och vid sidan av isen. Att han är en tung forward som inte är rädd för att ge och ta stryk kände nog många till. Att han däremot varit en ganska produktiv spelare i yngre år kanske inte alla visste.

Utöver sitt tuffa spel har han också blivit lite av en rikskändis i Finland, men då under aliaset ”märkä-Simo”, tillsammans med sina barndomsvänner Jare Brand och Ville-Petteri Galle. De två senare är mest kända som hiphop-duon JVG, Jare & VilleGalle, och slog igenom sommaren 2011 med låten ”Häissä” (Bröllopet) som blev det årets stora sommarplåga i Finland. De har dominerat på album-listorna i Finland med nästan varje nytt album och säljer ut arenor runtom landet.

Liivik har fortsatt göra gästinhopp hos JVG efter det och deras dansvänliga hip-hop har tagit Finland med storm. När HIFK sedan gick och vann 2011 fick Liivik äran att framföra sommarplågan Häissä live på scen inför ett torg fyllt med människor mitt i Helsingfors. En situation som säkert skulle fått många att rygga tillbaka av scenskräck, men inte Siim Liivik. Han tog tag i situationen istället:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *