Imorgon är det fest, Färjestad kommer till Örebro

Imorgon är det fest, Färjestad kommer till Örebro

Det är nog svårt att inte vara på exceptionellt bra humör idag som Örebroare. Örebro Hockey stod för en riktig urladdning igår och klädde av ett något skadedrabbat HV71 ganska ordentligt. Om inte Örebro hade bjudit dem på första målet hade det nog kunnat sluta ännu mer förnedrande för smålänningarna.

Nog om den härliga 6-2 seger som inkluderade ett hat-trick från Daniel Viksten. Väl förtjänt. Imorgon kommer Färjestad på besök och det kommer bli fest. Supporterföreningen 14-3 kommer bjuda till före, under och efter match. Kolla deras hemsida för mer information. Det finns fortfarande enstaka biljetter kvar, verkligen enstaka, på några läktare. Om ni vill ha en biljett får ni skynda er. Medan jag kollade runt efter lediga platser försvann platser och läktare blev svarta (utsålda).

Det verkar troligt att Joakim Andersson är tillbaka i laget imorgon. Jag misstänker att det innebär att Johan Wiklander utgår igen och Mastomäki hoppar ner i tredje. Vilka som tar de sista två platserna får vi vänta och se. Wiklander gjorde en godkänd insats i boxplay, men spelade väldigt lite utöver det.

Färjestad saknar ett par spelare, men inga riktigt tongivande. Möjligtvis att Alexander Johansson och Ole-Kristian Tollefsen kan kallas för det, men Oscar Bäck, Lucas Nordsäter och Alexander Leandersson är kanske mer ”up and coming” även om de varit roliga att se på isen. De har trots dessa skador inlett säsongen på ett otroligt sätt. Deras förstakedja har producerat något enormt och de leder SHL övertygande.

Det blir andra ord upp till bevis för Örebros försvarsspel som varit riktigt bra. Hallsbergssonen Johan Ryno leder hela SHL:s poängliga. Hans känslor för Örebro har alltid kommit fram som något bittra. Vi får väl se hur han känner efter morgondagen.

I Örebro är det ett litet frågetecken på Daine Todd som utgick med ont i hand/underarm mot HV71. Han landade lite snett in i sargen efter en tackling. Det kanske öppnar upp för Arvid Aronsson igen som sjundeback. I övrigt har Sundblad fortsatta angenäma problem med att plocka ihop laget. Några kommer att få sitta hur han än gör.

Men visst var det en härlig seger igår? Det är bara ta med sig den känslan in i matchen imorgon och heja fram laget till sjätte segern på sju matcher! Nedsläpp 18.00. Matchen sänds på Cmore Sport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *